HP Spectre 13 – noul ultrabook care pune presiune pe Mac-uri

HP Spectre 13 este ultrabook-ul despre care v-am vorbit saptamana trecuta cand v-am spus ca HP isi pune toate bazele in el pentru a detrona compania Apple pe piata premium de laptop-uri, design-ul produsului fiind intens laudat de catre CEO-ul companiei.

Uitandu-ma la Spectre 13 pot spune ca imprumuta cu succes unele elemente de design ale Mac-urilor si are un sistem de inchidere ce este foarte departe de a fi atragator, per total laptop-ul nefiind chiar atat de grozav precum il prezenta CEO-ul HP saptamana trecuta.

Desi nu exceleaza prin design, Spectre 13 are o grosime de doar 10.4mm, cu 2.8mm mai mica decat cea a MacBook 12 inch, iar aici cei de la HP trebuie laudati pentru efortul depus in a crea un asemenea gadget, chiar daca el nu are ecran 4K sau posibilitatea de a fi transfomat intr-un laptop.

In ceea ce priveste specificatiile tehnice, HP Spectre 13 are un ecran de 13.3 inch cu rezolutie 1920 x 1080 pixeli, 8 GB RAM, 256 GB spatiu de stocare, procesoare Intel Core i5 sau i7, autonomia produsului fiind de 9.5 ore, deci mai mult decat decenta.

Pentru HP Spectre 13 cei interesati vor trebui sa plateasca minim 1170 de dolari incepand din 25 aprilie cand se da startul precomenzilor, lansarea oficiala fiind programata pentru data de 22 mai cand vor fi livrate si primele comenzi inregistrate de la clienti.

Inainte sa inchei trebuie sa laud noul logo folosit de catre cei de la HP in Spectre 13, schimbarea fiind una de foarte bun augur.