Prima Pagina aplicatii Apple ne va permite sa stergem aplicatiile native ale iOS

Apple ne va permite sa stergem aplicatiile native ale iOS

Adanc in interiorul codului sursa JSON al App Store a fost descoperita o confirmare pentru implementarea unei noi functionalitati cerute de catre milioane de posesori de iDevice-uri din lumea intreaga, mai exact posibilitatea de a sterge aplicatii native ale sistemului de operare iOS.

Tim Cook a promis ca o functie de acest gen va fi oferita la un moment dat de catre compania Apple si se pare ca inginerii celor din Cupertino ar putea-o implementa in iOS 10, sau cel putin asta sugereaza codul sursa al magazinului de aplicatii pentru iDevice-urile noastre.

Dupa cum puteti vedea in imaginea de mai jos, codul sursa al App Store are doua intrari interesante pentru noi, ele fiind ‘isFirstParty’ si ‘isFirstPartyHideableApp’, ambele sugerand faptul ca la un moment dat vom putea sterge aplicatiile native inutile din terminalele noastre.

Din moment ce aceasta functionalitate este oferita mentionata in codul sursa al App Store, exista o foarte mare sansa ca Apple sa ofere prin magazin unele aplicatii native ale sistemului de operare pentru iOS, utilizatorii putandu-le redescarca daca vor dori sa le stearga.

sterge aplicatii native

Daca Apple va publica aplicatii native in App Store, atunci va putea sa le si actualizeze cu imbunatatiri sau rezolvari de probleme fara sa actualizeze intregul sistem de operare, iar prin aceasta schimbare ar putea rezolva si mult mai repede orice fel de doleante ale utilizatorilor.

Din moment ce functia de stergere a aplicatiilor native ale iOS este testata de catre compania Apple, este clar ca ea va fi oferita printr-o actualizare viitoare a sistemului de operare si exista sanse mari ca iOS 10 sa ne-o puna la dispozitie chiar din vara acestui an.

Voi ce parere aveti despre implementarea unei asemenea functii pentru iOS ?

 • rockgsm

  Veste foarte buna

 • RaduD

  Da, nu stiu ce sa zic, la unele as renunta intr-adevar, altele le folosesc rar spre deloc, dar un sistem de operare este un intreg, nu stiu daca este bine sa scoti din el ceva, daca este optimizat cu toate elementele lui.

 • Dabija

  @Radu
  Sunt aplicatii nu are legatura cu functionalitatea…

 • mywrc

  cam așa venea primul iOS … țin minte de la 3G , ca iOS ul curat … instalai tu cam ce voiai in el … venea cu foarte putine aplicații preinstalate … acum este ecranul full de la primul pas 😁😁

 • Bogdane

  O decizie buna mai ales pentru cei care detin versiuni de 16 gb.

 • V.P

  Bun asa !

 • Daca aplicatiile vor fi in App Store, le vei sterge din terminale, nu le vei ascunde. Altfel nu ar avea logica sa existe codul asta in JSON-ul App Store.

 • EMP83

  Parca începe tot mai mult sa semene cu android.

 • Srb Srb

  se refera ca e ciudat sa stergi APLICATIA SETTINGS !!
  HAHmayYAHAHAHAH

 • Viorel Predatorul

  Cu care versiune de android? Cu 1.6 sau 2.1?

 • Gabi

  Sincer nu prea contează schimbarea asta din punct de vedere al spațiului de stocare deoarece aplicațiile preinstalate se afla oricum intr-o altă partiție ce nu este disponibila utilizatorului.De acea avem spre exemplu pe un device cu 16GB maxim 12GB liberi.Oricum nu e ca pe android,acolo mai mult de jumătate din stocare e folosită de sistem 🙂
  Ar merge funcția asta numai dacă ar micșora si partitia pt datele sistemului de operare

 • rrr

  Hideable Inseamna ca le poti ascunde, nu sterge.

 • amfetamin

  Nu cred ca la settings s-a referit,ci la junk-uri(cel puțin pt mine)de genul stocks,health,watch,tips,weather. Ar mai câștiga utilizatorii vreun giga la amărâții aia de 16,care sunt defapt vreo 12-13,nu mai știu exact.

 • Srb Srb

  glumeam si eu.

 • Marius Sebastian

  HAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHA