Apple ne va permite sa stergem aplicatiile native ale iOS

Adanc in interiorul codului sursa JSON al App Store a fost descoperita o confirmare pentru implementarea unei noi functionalitati cerute de catre milioane de posesori de iDevice-uri din lumea intreaga, mai exact posibilitatea de a sterge aplicatii native ale sistemului de operare iOS.

Tim Cook a promis ca o functie de acest gen va fi oferita la un moment dat de catre compania Apple si se pare ca inginerii celor din Cupertino ar putea-o implementa in iOS 10, sau cel putin asta sugereaza codul sursa al magazinului de aplicatii pentru iDevice-urile noastre.

Dupa cum puteti vedea in imaginea de mai jos, codul sursa al App Store are doua intrari interesante pentru noi, ele fiind ‘isFirstParty’ si ‘isFirstPartyHideableApp’, ambele sugerand faptul ca la un moment dat vom putea sterge aplicatiile native inutile din terminalele noastre.

Din moment ce aceasta functionalitate este oferita mentionata in codul sursa al App Store, exista o foarte mare sansa ca Apple sa ofere prin magazin unele aplicatii native ale sistemului de operare pentru iOS, utilizatorii putandu-le redescarca daca vor dori sa le stearga.

sterge aplicatii native

Daca Apple va publica aplicatii native in App Store, atunci va putea sa le si actualizeze cu imbunatatiri sau rezolvari de probleme fara sa actualizeze intregul sistem de operare, iar prin aceasta schimbare ar putea rezolva si mult mai repede orice fel de doleante ale utilizatorilor.

Din moment ce functia de stergere a aplicatiilor native ale iOS este testata de catre compania Apple, este clar ca ea va fi oferita printr-o actualizare viitoare a sistemului de operare si exista sanse mari ca iOS 10 sa ne-o puna la dispozitie chiar din vara acestui an.

Voi ce parere aveti despre implementarea unei asemenea functii pentru iOS ?