Mac-urile cu noile Intel Skylake beneficiaza de Speed Shift

Compania Apple pregateste o schimbare interesanta pentru Mac-urile sale, ea fiind posibila multumita procesoarelor Intel Skylake care au implementata o tehnologie numita Speed Shift, ea fiind capabila sa creasca performantele si autonomia calculatoarelor.

Mai exact, tehnologia Speed Shift implementata in noile procesoare Intel Skylake permite schimbarea dinamica a frecventelor de lucru cu de pana la 30 de ori mai rapid decat in trecut deoarece aceste fluctuatii pot fi facute de catre procesor si nu de catre sistemul de operare.

In momentul de fata sistemul de operare al unui calculator modifica in mod dinamic frecventa de lucru a unui calculator pentru a reduce consumul de energie, insa daca acest task este facut direct de catre calculator, totul se face mult mai repede si se economiseste energie.

In cazul schimbarii starii de functionare de la una eficienta, care economiseste energie, spre una care ofera performante maxime vorbim despre o reducere la o treime a timpului necesar pentru a efectua toate modificarile, Speed Shift putand imbunatati serios performantele claculatoarelor.

Specific jumps in frequency are reduced to around 1ms with Speed Shift’s CPU control from 20-30 ms on OS control, and going from an efficient power state to maximum performance can be done in around 35 ms, compared to around 100 ms with the legacy implementation. As seen in the images below, neither technology can jump from low to high instantly, because to maintain data coherency through frequency/voltage changes there is an element of gradient as data is realigned.

Implementarea suportului pentru aceasta noua tehnologie a procesoarelor Intel Skylake a fost descoperita in OS X pentru un MacBook9,1 care inca nu a fost lansat, dar care probabil va ajunge pe piata in vara impreuna cu modele care au suport similar.

Windows 10 deocamdata nu are suport pentru aceasta tehnologie, dar ar urma sa o ofere incepand din luna noiembrie, asa ca Apple ar putea avea exclusivitate pentru ea pana atunci.

Intel Skylake Speed Shift 1

Intel Skylake Speed Shift