Google ar putea folosi un limbaj de programare al Apple

Cu aproape doi ani in urma compania Apple a lansat limbajul de programare Swift pentru dezvoltatorii de aplicatii pentru platforma iOS, el crescand constant in popularitate in perioada trecuta de atunci si pana acum, laude venind chiar si de la competitorii celor din Cupertino.

Swift este privit de catre foarte multi ca fiind un limbaj de programare versatil care este mult mai usor de invatat decat alte limbaje de programare similare, compania Google luand in calcul optiunea de a-l folosi si pentru sistemul de operare Android.

In momentul de fata Java este limbajul de programare principal folosit in Android, insa compania Google doreste sa il schimbe din cauza unor procese intentate de catre Oracle si se pare ca Swift ar putea fi una dintre alternativele recomandate dezvoltatorilor de aplicatii Android.

Swift este oferit open source de catre compania Apple si Google ar trebui sa depuna eforturi foarte mari pentru a-si face API-urile si librariile compatibile cu acest limbaj de programare, insa totul este realizabil daca se va lua decizia de a folosi Swift in viitor.

All told, Google would have to effectively recreate its efforts with Java — for Swift. If the company is motivated enough, it’s very possible to do so without compromising on its open source values or ruffling any developer feathers along the way.

Marea problema pentru Google in aceasta adoptare sta in faptul ca ar folosi limbajul de programare dezvoltat de catre cea mai mare competitoare a sa in segmentul de terminale mobile, iar in final compania va decide probabil sa nu ia decizia de a inlocui Java cu Swift.

Separat de Google se pare ca Facebook si Uber ar intentiona sa foloseasca Swift ca limbaj de programare pentru anumite servicii sau produse, insa ramane de vazut cine va alege Swift in final, compania Apple vand multe de castigat indiferent cine o va face.