Iata cat ajutor a primit FBI de la Apple in ultimii ani

Desi in 2016 compania Apple se opune cu tarie cererilor FBI de a primi datele utilizatorilor care fac obiectul unor anchete penale, lucrurile n-au stat chiar asa intre companie si celebra agentie federala americana, o prima colaborare dintre ele avand loc in cursul anului 2008.

Atunci cei de la FBI le-au cerut celor de la Apple sa le furnizeze date dintr-un iPhone in care erau stocate dovezi ale unei infractiuni de abuz sexual care implica minori, compania Apple ajutand procurorii sa faca si cererea trimisa la o instanta pentru a primi datele din terminal.

In decursul anilor, compania Apple a ajutat FBI sa obtina date din peste 70 de iPhone-uri folosite de catre persoane care faceau obiectul unor anchete penale, insa relatia dintre companie si institutie s-a racit in 2014 cand au fost implementate masuri mai stricte de securitate in iOS.

Cu un an inainte au fost publicate si detalii privind cooperarea dintre diverse companii IT si agentiile guvernamentale americane, Apple fiind cauzata ca-i ofera NSA-ului acces la datele iCloud, acesta fiind un punct de cotitura pentru strategia Apple de a isi securiza produsele.

The roots of the current standoff between Apple Inc. and the Federal Bureau of Investigation reach back to 2008, with the unexpected discovery of a suspect’s iPhone apparently forgotten inside a bag of diapers. [Apple] wanted a court order authorizing it to crack a customer’s passcode. But it was otherwise cooperative: An Apple lawyer supplied the Justice Department with language to use in the agency’s legal request for the order, according to the brief.

Practic, sub conducerea lui Steve Jobs Apple coopera indeaproape cu agentiile guvernamentale, insa Tim Cook vede diferit securitatea utilizatorilor, asa ca acum avem un scandal amplu intre Apple si FBI, el fiind foarte departe de a se finaliza.

1 COMENTARIU

  1. Cu cat mai multe iPhone sunt vândute in lumea întreaga cu atât mai multe informați au americani despre lume.

    cine deține informația deține puterea.