Apple dezvolta o tastatura fara taste

Fie ca va vine sa credeti sau nu, compania Apple dezvolta o tastatura fara taste, sau cel putin asta ne da de inteles un brevet de inventie care a fost depus recent pentru inregistrare de catre americani, el descriind o cu totul alta tastatura pentru Mac-uri.

Conform companiei Apple, in viitor Mac-urile ar putea avea un touchpad imens in locul unei tastaturi traditionale, cei din Cupertino descriind o metoda prin care ar putea folosi Force Touch si feedback tactil in locul unor butoane pe care utilizatorii sa le apese.

Practic utilizatorul ar apasa pe acel touchpad la fel cum apasa pe trackpad-ul Mac-urilor, iar cateva motoare vibratoare implementate sub el ar genera impresia ca se apasa un buton al unei tastaturi, iar asa Apple ar elimina complet butoanele unei tastaturi.

Desi ideea in sine ar putea parea ridicola pentru multi, o asemenea implementare ar oferi pentru prima oara posibilitatea de a personaliza formatul unei tastaturi, utilizatorii avand libertatea de a isi organiza oricum doresc toate tastele si zona pentru trackpad.

A configurable, force-sensitive input structure for an electronic device is disclosed. The input structure has a metal contact layer, a sense layer positioned below the metal contact layer, and a drive layer capacitively coupled to the sense layer. The input structure may also have a compliant layer positioned between and coupled to the sense layer and the drive layer, a rigid base layer positioned below the drive layer, and a set of supports positioned between the metal contact layer and the rigid base layer.

Pentru a face zonele tastelor mai usor de gasit, Apple ar perfora intreaga structura in zona in care s-ar afla in mod normal un buton, astfel ca utilizatorul ar sti exact unde sa apese pentru a genera o actiune similara cu cea pe care ar oferi-o in mod normal apasarea unui buton.

Ca sa fiu sincer, cred ca aceasta este o idee grozava si cred ca Apple o va implementa la un moment dat, iar utilizatorii o vor iubi, chiar daca la inceput vor avea dificultati in a folosi un laptop fara o tastatura fizica.

Voi ce parere aveti despre aceasta idee ?

Apple tastatura Force Touch

Apple tastatura Force Touch 1