Netflix pregateste o crestere de preturi pentru abonamente

Netflix a anuntat o crestere de preturi pentru abonamente incepand de luna viitoare, compania americana urmand a cere 9.99 dolari pentru cel mai ieftin abonament pentru toti clientii sai, nu doar pentru cei care au activat un cont in ultimul an, asa cum se intampla acum.

Netflix a aplicat vresteri de preturi si in trecut, insa utilizatorii originali din SUA au ramas la pretul de baza de 7.99 dolari pana in prezent, compania luand decizia de a creste acest pret la valoarea de 9.99 dolari perceputa pentru toata lumea, iar schimbarea va avea loc in mai.

Confom analistilor americani, 17 milioane de conturi standard urmeaza sa fie afectate de aceasta schimbare, ele fiind singurele pentru care era aplicat acel pret mic, iar compania va incasa pana la 34 de milioane de dolari in plus in fiecare luna multumita acestei cresteri de pret.

Netflix pregatea de ceva vreme aceasta schimbare si ea nu va afecta decat utilizatorii de abonamente vechi, asa ca daca detineati unul de acest gen, fie ca plateati 7.99 dolari sau 8.99 dolari, atunci incepand cu luna mai veti plati 9.99 dolari pentru a folosi serviciul.

Schimbarea nu va avea vreun impact in Romania deoarece aici plati 8 euro pentru un abonament standard al Netflix, suma fiind usor mai mica decat pretul unui abonament din SUA, insa avand in vedere lipsa multor titluri din libraria media, diferenta este justificata.