Apple Watch si gandurile dezvoltatorilor la un an dupa lansare

In aprilie 2015 Apple lansa prima versiune a Apple Watch dupa ce le-a permis unor dezvoltatori sa ii viziteze laboratoarele din Cupertino pentru a testa prototipuri ale produsului in vederea lansarii de aplicatii inainte ca el sa ajunga in mainile utilizatorilor.

Pariul celor de la Apple a fost unul castigator deoarece in momentul lansarii au fost disponibile cateva sute de aplicatii pentru Apple Watch, numarul lor crescand exponential in doar cateva saptamani, iar acum exista nu mai putin de 17,398 de aplicatii pentru ceasul inteligent.

Desi numarul de aplicatii este foarte mare, majoritatea dintre ele nu sunt utile si dezvoltatorii sunt constienti de acest lucru, majoritatea dintre ei afirmand ca simpla reducere a dimensiunilor unei aplicatii pentru iPhone in ideea de a o rula pe Apple Watch nu este suficienta.

Multe companii au fost nevoite sa dezvolte aplicatii separate pentru Apple Watch, insa doar unele dintre ele au avut succes in fata consumatorilor, pentru majoritatea lansarea fiind urmata de uitare printre miile de aplicatii disponibile deja pentru ceasul inteligent.

We’ve developed it as two different experiences, because you can’t just shrink the same experience on the phone and expect it to work on the watch. We don’t have any tools right now to collect session data from the Apple Watch.

Aplicatiile care au fost promovate de Apple au avut succes, insa cele care nu au avut parte de acest ajutor n-au fost chiar atat de populare, dar marea problema in toata aceasta ecuatie este ca dezvoltatorii nu stiu tot ceea ce fac utilizatorii dupa ce instaleaza aplicatiile in cea suri.

Desi s-au plans la Apple in legatura cu aceasta problema, cei din Cupertino deocamdata nu ofera software care sa permita monitorizarea activitatii utilizatorilor pe Apple Watch, iar pana cand nu-l va oferi, dezvoltatorii nu vor sti cum sa imbunatateasca experienta oferita.

The tools that we use don’t provide that information yet. So we don’t know how long the session is yet. Once the complications appeared, users stopped using the glance. It’s tough because you don’t really know what users are using, especially when you’re first developing the app.

Practic Apple Watch este ca un produs in stadiul beta si dezvoltatorii cer mai multe informatii despre utilizatori pentru a putea dezvolta aplicatii mai bune, unii dintre ei fiind in continuare dornici sa dezvolte aplicatii, altii asteptand ceva mai bun de la Apple Watch 2.