Politia din Londra a cheltuit 8.6 milioane de dolari cu 641 de tablete iPad

Politia din Londra a hotarat acum un an ca ar fi ideal sa echipeze politistii cu tablete iPad care sa inlocuiasca batranele carnetele si formulare tipizate folosite pentru a scrie procese verbale sau documenta diverse fapte care ii ajuta in anchete.

641 de tablete iPad au fost cumparate de catre politie si oferite politistilor din teren, municipalitatea intentionand sa cumpere pana in 20.000 de unitati pentru fortele de ordine in ideea de a le usura munca, insa in final s-a luat decizia de a renunta la proiect.

Cele 641 de tablete impreuna cu infrastructura din spate au costat 8.6 milioane de dolari, sau aproximativ 6 milioane de lire, cifra fiind enorma, dar ea include multe alte lucruri separat de produsele cumparate de la compania Apple.

Mai exact, ea este compusa din 1.2 milioane de lire cheltuiti pe tablete, accesorii si servere cu care ele sa comunice, inca 4.1 milioane de lire cheltuiti pe software special care sa permita inregistrarea informatiilor, 600.000 de lire pe activitati de business si management, plus inca 100.000 de lire pe licente software.

The Met spent £1.2m on hardware during that time, including the iPads and supporting servers and accessories, £4.1m on custom software development, which included the databases to support mobile operations, £600,000 on business and management activities and £100,000 on licences. The costs also include the replacement of 12 tablets during the trial period …

Desi testul a fost declarat un succes de catre reprezentanti ai politiei, decizia finala cu privire la el a fost de a il opri si multa lume a ramas nedumerita din moment ce foarte multe laude au fost spuse in legatura cu rezultatele obtinute prin desfasurarea sa.

Daca politia din Londra ar fi continuat proiectul, atunci am fi vorbit despre o popularizare si mai mare a tabletelor iPad in Marea Britanie, dar si de incurajarea altor orase sa adopte proiecte similare, insa in aceste conditii e greu de spus daca altii vor avea curajul de a folosi tabletele iPad in acelasi mod.