Directorul FBI dezvaluie metoda neobisnuita de a se proteja impotriva spionarii prin webcam

James Comey este directorul FBI si in ultimele saptamani a fost destul de des in atentia presei din cauza scandalului dintre agentia federala americana si compania Apple, insa astazi vorbim despre o declaratie de-a sa care a dat nastere unui numar foarte mare de discutii pe internet.

Intr-un interviu recent dat unei publicatii americane, directorul FBI a recunoscut ca acopera camera webcam-ului laptop-ului sau cu o bucata de banda, aceasta masura de securitate impiedicand hackerii sa-l vada in timp ce lucreaza la laptop, chiar daca ar reusi sa-i sparga calculatorul.

Avand in vedere ca directorul FBI este o persoana extrem de importanta in aparatul de lupta impotriva terorismului, el este cu siguranta o tinta a multor hackeri, insa masura de protectie descrisa este foarte neobisnuita, indiferent despre persoana pusa in discutie.

Dupa publicarea acestei declaratii foarte multe persoane au recunoscut ca folosesc o metoda similara de protectie pentru a se asigura ca hackerii nu ii pot supraveghea in cazul in care obtin control asupra camerei web a laptop-ului lor, o metoda mai sigura decat aceasta fiind dezinstalarea driverelor pentru acea camera.

I saw something in the news, so I copied it. I put a piece of tape — I have obviously a laptop, personal laptop — I put a piece of tape over the camera. Because I saw somebody smarter than I am had a piece of tape over their camera.

Problema hacking-ului a ajuns atat de departe incat daca directorul FBI recurge la asemenea metode rudimentare de protectie, este clar ca restul lumii nu are altceva de facut decat sa actioneze intr-un mod similar sau sa accepte faptul ca poate fi spionata in orice moment.