Ce imi place la LG G5

La inceputul acestei saptamani v-am spus ca am ocazia de a testa LG G5 multumita programului Orange Smartphone Tester, iar in acest articol va voi spune cateva dintre caracteristicile smartphone-ului care imi plac si care poate ca ar trebui sa ajunga in viitoare terminale iPhone.

Camera dubla

LG G5 are o camera dubla formata dintr-o camera standard de 8 megapixeli si o camera wide de 16 megapixeli, ele fiind capabile sa inregistreze poze grozave, indiferent de distanta fata de obiectele pe care incercam sa le inregistram.

Aplicatia care controleaza camerele LG G5 ne permite sa alegem daca dorim sa inregistram in format standard sau wide si am ramas foarte placut impresionat de multitudinea de elemente care incap intr-o poza wide, iar putine smartphone-uri au o asemenea functionalitate.

Camerele LG G5 inregistreaza poze si clipuri video la calitate foarte buna, iar experienta de utilizare este completata si de modurile de inregistrare pe care le ofera standard aplicatia, iar de aici cred ca Apple ar trebui sa mai invete cate ceva pentru viitoarele iPhone-uri.

Deblocarea prin amprenta

Am spus-o in trecut si repet acum, ideea de a amplasa un buton de blocare in partea din spate a carcasei nu este o idee buna si nu pot sa laud aceasta implementarea facuta pentru LG G5, insa pot sa laud modul in care au gandit cei de la LG metoda de deblocare a terminalului.

Mai exact, simpla plasare a degetului peste cititorul de amprente din carcasa va debloca imediat LG G5, asta in timp ce restul smartphone-urilor necesita o apasare a butonului Home care are incorporat cititorul de amprente.

Deblocarea LG G5 se face mai repede decat in cazul iPhone 6S, de exemplu, deoarece nu mai trebuie apasat butonul, ci doar atins cu degetul a carui amprenta a fost inregistrata, iar citirile sunt cel putin la fel de exacte, ba chiar mai exacte, cel putin din testele mele.

Fluenta Android

LG G5 este foarte rapid, avand performante identice cu cele ale Samsung Galaxy S7, de exemplu, iar utilizarea sa nu va dezvalui vreun lag in Android la folosirea zilnica a aplicatiilor, lucru care este imbucurator si nu este intalnit la alte terminale Android.

In aceeasi masura, n-am intampinat nici vreo problema cu inchiderea aplicatiilor, lag sau blocaje ale sistemului de operare, iar acest lucru dezvaluie cam cat de mult a evoluat sistemul de operare Android in ultimii ani in comparatie cu iOS-ul celor de la Apple.

Inainte sa inchei va spun si doua lucruri care nu imi plac, mai exact luminozitatea ecranului implementat de catre cei de la LG si lipsa unui buton Home fizic, insa mai multe despre ele va voi spune in review-ul pe care il voi publica saptamana viitoare.

7 COMENTARII

  1. Am citit intr-un review a lui G5 cum că : ” Cu implicaţii de ordin estetic şi nu numai, la zona de contact între modulul detaşabil şi corpul telefonului îmbinarea nu este perfectă, existând posibilitatea ca golul sesizabil atunci când privim telefonul de aproape să permită în timp acumularea de praf şi chiar pătrunderea de lichide.” Poți sa confirmi sau sa infirmi zaone?

  2. Daca la simpla atingere telefonul se deblochiaza … asta implica faptul ca cititorul de amprente sa fie intodeauna alimentat cu curent … sa fie intodeauna activ … asta implica faptul ca autonomia bateriei scade cu aceasta functie .

  3. Nu neapărat: curentul electric poate fi scurtcircuitat în momentul în care degetul este trecut peste senzor. Degetul este conductorul. Cred că inginerii LG au știut ce să facă.

    La cum descrie zaone produsul, nu poate fi decât unul de calitate. Încet încet, concurența în segmentul premium devine tot mai acerbă, iar din asta beneficiem noi, consumatorii. Așa va fi și Apple obligată să ofere mai mult și mai bine.