iDevice.ro : LG G5 – primele impresii

LG G5 a ajuns la iDevice.ro saptamana trecuta multumita programului Orange Smartphone Tester, iar astazi va prezint si primele mele impresii in legatura cu noul smartphone al companiei coreene, el avand potential enorm de a deveni un smartphone foarte popular.

Design si ecran

LG G5 impresii iDevice.ro

LG G5 are un ecran IPS LCD de 5.3 inch cu rezolutie 2560 x 1440 pixeli si 554 pixeli per inch, panoul frontal fiind inconjurat de o carcasa din aluminiu care iti da senzatia ca tii in mana un smartphone solid pe care nu este usor sa-l scapi, senzatia fiind ceva mai linistitoare decat in cazul folosirii unui smartphone din sticla.

Cei de la LG folosesc branding pentru panoul frontal cu un logo amplasat in partea inferioara, restul panoului frontal fiind dominat de ecran fara vreun element metalic in partea superioara, camera frontala si difuzorul fiind inconjurate de un panou de sticla.

LG G5 impresii iDevice.ro 1

In ceea ce priveste carcasa, regasim denumirea terminalului in partea inferioara, in timp ce in partea de sus avem butonul Home cu cititor de amprente si camera dubla care are un flash LED capabil sa ilumineze suficient de bine orice fel de zona pentru inregistrarea pozelor.

Spre deosebire de alte smartphone-uri Android, LG G5 nu are butoane fizice in panoul frontal, ci butoane virtuale care nu sunt la fel de utile, butonul Home fiind amplasat in carcasa, iar cu acest lucru te obisnuiesti destul de greu, mai ales daca folosesti ani de zile terminale cu butonul Home amplasat in panoul frontal.

LG G5 impresii iDevice.ro 2

In ceea ce priveste ecranul, acesta reda imaginii vii si clare, insa in lumina puternica a soarelui nu este la fel de bine iluminat precum un iPhone sau un Samsung Galaxy S7 Edge, iar acest lucru este surprinzator avand in vedere ca vorbim despre un ecran IPS LCD.

Performante si camera

 

LG G5 functioneaza cu ajutorul unui chip Qualcomm Snapdragon 820 care are un procesor quad-core format din doua nuclee Kryo tactate la 2.15 GHz si doua nuclee tactate la 1.6 GHz, 4 GB RAM completand specificatiile de top pentru terminalul coreenilor.

In ceea ce priveste rapiditatea, LG G5 functioneaza fara repros, insa nu am facut vreo comparatie cu iPhone 6S, desi am o vaga impresie ca se va descurca mai bine decat Samsung Galaxy S7 Edge intr-un test direct, interfata sa nefiind la fel de incarcata.

LG G5 impresii iDevice.ro 3

Camera dubla a LG G5 este cu adevarat impresionanta, ea fiind formata dintr-un senzor de imagine de 16 megapixeli cu f/1.8 si unul de 8 megapixeli cu f/2.4, autofocus cu laser si stabilizator optic de imagine in 3 axe fiind deasemenea disponibile.

LG G5 poate inregistra poze in format wide si standard, cele wide capturand o portiune mai mare din spatiul din jurul nostru si veti intelege din pozele de mai jos cat de importanta este oferirea unei asemenea functii pentru utilizatori.

Din punct de vedere a calitatii pot spune ca poze au o calitate mai buna decat cele inregistrate cu iPhone 6S, insa desigur ca sunt subiectiv aici si voi veti decide singuri daca acest lucru este adevarat sau nu, atunci cand voi publica review-ul complet pentru terminal.

LG G5 impresii iDevice.ro 5

Inainte sa inchei trebuie sa aduc in discutie si faptul ca LG G5 are o caracteristica speciala care imi place, mai exact posibilitatea de a ii adauga functii noi printr-un port special plug & play situat in baza carcasei.

Puteti vedea ca versiunea standard are bateria inclusa, insa separat utilizatorii pot alege intre: o camera numita LG Cam Plus sau o boxa externa Bang & Olufsen numita  LG Hi-Fi Plus, ambele avand cate o baterie externa.

LG G5 impresii iDevice.ro

Mai mult decat atat, LG le permite partenerilor sa creeze accesorii dedicate pentru acest port, iar cu ajutorul lor smartphone-ul poate fi un adevarat succes.