O aplicatie de mesagerie putin cunoscuta ajunge din urma WhatsApp Messenger

2

WhatsApp Messenger este fara discutie cea mai folosita aplicatie de mesagerie text pentru smartphone-uri, ea fiind urmata indeaproape de Facebook Messenger, insa in indepartata Asie exista o amenintare pentru ambele platforme detinute de catre compania Facebook.

Vorbesc despre aplicatia WeChat care a ajuns in momentul de fata la 700 de milioane de utilizatori activi lunar, in principal in Asia, ea avand o crestere uimitoare in cursul anului 2015 si ea se pare ca va continua in cursul acestui an pentru a ajunge din urma aplicatiile Facebook.

Dezvoltata de catre Tencent, o companie din China, WeChat este folosita in principal in China si tarile apropiate, iar cu 700 de milioane de smartphone-uri active doar pe plan local, aplicatia are sanse foarte mari sa ajunga din urma WhatsApp Messenger sau Facebook Messenger.

Problema si mai mare pentru Facebook va fi daca Tencent va reusi sa isi faca aplicatia populara in Europa, SUA sau alte zone aflate in curs de dezvoltare, acolo Facebook avand deocamdata suprematia, dar asta pentru o perioada limitata de timp.

The massively popular Chinese chat app surpassed 700 million MAU during March 2016, up 29% year-over-year (YoY) from the same period in 2015, according to data from Quest Mobile.

Succesul WeChat va sta in capacitatea companiei tencent de a isi face aplicatia atractiva pentru cei din afara Asiei si ar fi bine sa existe un concurent puternic pentru Facebook, compania americana detinand acum monopolul in ceea ce priveste serviciile de mesagerie text.

wechat utilizare