Apple ar putea avea o influenta negativa asupra oamenilor

Apple este una dintre cele mai iubite companii de pe planeta, insa autoritatile din New York se tem ca refuzul celor din Cupertino de a ajuta FBI sa deblocheze un iPhone folosit de catre un terorist, ar putea motiva cetatenii obisnuiti sa se comporte in acelasi mod.

Autoritatile fac referire la cooperarea pe care cetatenii americani o ofereau pana in prezent autoritatilor care investigheaza diverse cazuri si nu la mandatele judecatoresti care obliga oamenii sa ajute autoritatile, ei temandu-se ca munca lor ar putea deveni mult mai dificila.

Privind lucrurile din perspectiva politiei, este adevarat ca exista sanse mari ca multe persoane sa nu isi mai ofere ajutorul doar pentru ca FBI a incercat sa forteze Apple sa deblocheze un iPhone, iar acest lucru probabil s-a si intamplat deja.

Pe de alta parte, nici macar infractorii nu sunt obligati sa coopereze cu politia, desi acest lucru le poate reduce pedeapsa la care pot fi condamnati, insa in cazul cetatenilor obisnuiti politia trebuie sa ceara mandate judecatoresti pentru a forta cooperarea.

If Apple were to prevail in this court, the public at large may think twice about cooperating with law enforcement when called upon to do so, invalidating centuries of well-settled law and common practice. Second, Apple’s refusal to provide assistance, if validated by this court, will have far-reaching public safety ramifications by giving criminals a safe haven to conduct their unlawful activities.

Voi ce parere aveti, exista sanse ca oamenii de rand sa refuze sa mai coopereze cu autoritatile din SUA din cauza faptului ca ele au hartuit Apple ?