Apple obliga dezvoltatorii sa faca aplicatii mai bune pentru Apple Watch

Compania Apple isi obliga dezvoltatorii sa faca aplicatii mai bune pentru Apple Watch, iar intr-o notificare publicata in cursul zilei de ieri, prin intermediul website-ului dedicat dezvoltatorilor, anunta faptul ca incepand cu 1 iunie nu va mai accepta anumite tipuri de aplicatii in App Store.

Mai exact, compania Apple nu va mai permite trimiterea spre publicare a aplicatiilor pentru Apple Watch care nu sunt native si nu sunt facute cu SDK-ul pentru watchOS 2, astfel ca vorbim despre o imbunatatire radicala a experientei de folosire a ceasului inteligent al celor din Cupertino.

Aplicatiile initiale pentru Apple Watch functionau prin intermediul unui iPhone, adica terminalul se ocupa de procesarea aplicatiei si transmitea catre ceas doar elementele necesare pentru a interactiona cu el, smartwatch-ul avand un rol foarte mic in procesare si redarea aplicatiei.

Aplicatiile native pentru Apple Watch functioneaza in totalitate pe ceasul inteligent si nu au nevoie de un iPhone pentru a face procesarea aplicatiei, compania Apple obligand dezvoltatorii sa trimita doar asemenea aplicatii pentru produs, ele functionand si mult mai bine.

Starting June 1, 2016, all new watchOS apps submitted to the App Store must be native apps built with the watchOS 2 SDK or later.

Separat de imbunatatirea radicala a performantelor Apple Watch prin implementarea obligativitatii de a trimite doar aplicatii native pentru publicare in App Store, Apple reduce si dependenta ceasului inteligent de iPhone, masura fiind una ce trebuia luata cu mult timp in urma.

Aceasta interdictie se aplica din data de 1 iunie, cu mai putin de 2 saptamani inainte ca WWDC 2016 sa inceapa, iar atunci am putea vedea si noi functii sau aplicatii pentru watchOS 3 care va fi lansat in toamna.