Samsung ar putea fi singurul producator de ecrane OLED pentru iPhone

Samsung se pregateste de o posibila reconciliere istorica, Apple putandu-i acorda un contract exclusiv pentru fabricarea de ecrane OLED dedicate terminalelor iPhone, coreenii trebuind sa faca o investitie enorma pentru a putea obtine semnaturile Apple.

Mai exact, Samsung ar trebui sa investeasca nu mai putin de 9 miliarde de dolari in noi linii de productie pentru ecrane OLED dedicate terminalelor iPhone ce ar urma sa fie lansate in 2017, suma fiind enorma, insa castigurile in baza colaborarii cu Apple ar putea fi chiar triple in urmatorii ani.

Incasarile celor de la Samsung au scazut constant in ultimii ani si producatorul de smartphone-uri are nevoie de un contract de acest gen pentru a readuce incacasarile la un nivel normal, Apple putand-o ajuta sa revina pe drumul cel bun atat in ceea ce priveste incasarile, cat si in ceea ce priveste profitul.

Pentru Samsung investitia este enorma si reprezinta un risc important, insa daca acest contract exclusiv va fi semnat, atunci Samsung va fi singurul producator de ecrane OLED pentru Apple si va castiga extrem de multi bani daca-si va putea respecta obligatiile fata de americani.

Samsung is in talks with Apple to be the exclusive supplier of displays for iPhone models scheduled for release next year, according to people with direct knowledge of the matter. The company would need to spend the money building capacity for the technology, which is thinner, brighter and less draining on the battery than those in most current smartphones.

In momentul de fata compania Apple cumpara ecrane pentru iPhone, iPad si iPod Touch de la multipli furnizori, iar o colaborare exclusiva cu Samsung ar fi riscanta, asa ca ramane de vazut daca va alege sa faca acest lucru sau nu.

15 COMENTARII

  1. Normal !! Samsung a crezut si a investit enorm in acesta tehnologie iar acum culege roadele .
    O decizie corecta din partea Apple , sper sa vad intr-un final si minunea asta .

  2. Scuză-mă de întrebare: tu ești Srb Srb ăla adevărat, sau sosia lui? De ceva vreme scrii mai obiectiv, și mă rog… în postul Paștelui se întâmplă minuni, dar parcă e prea mare minunea asta :))

  3. 🙂 haide bree, nu stii ca chiar ma intrebai daca nu as vrea oled? si ti-am zis ca da, deja de la samsung s6 oled e smeker rau VIZIBIL si nu la microscop

  4. cu voi aici este si usor sa fii catalogat obiectiv, tot ce trebuie sa faci este sa spui numai lucruri bune de samsung, rele de Apple si deja in caz de candidatura la primarie am votul vostru.

  5. Eu zic Samsung sa nu se riste ca nu vor scoate investitia la cum se misca Apple…. directie total gresita si nu cred ca is vor reveni prea curand…. cu putin noroc…la toamna va aparea iPhone SE7SE 😛

  6. Da, însă Srb Srb spunea că Note 5 e telefon pentru sudori, că LG produce cele mai bune ecrane OLED, și care sunt mult mai bune decât cele ale lui Samsung.
    Mi-a atras atenția calificativul “cel mai bun”, care, până acum câteva săptămâni, nu putea fi alăturat numelui propriu “Samsung” 🙂

    Și eu aștept iPhone cu OLED.l

  7. Cred că au contracte care elimină cea mai mare parte a riscului de genul ăsta. În plus, prin exclusivitatea de a furniza ecrane către Apple, Samsung se asigură că deține controlul asupra industriei OLED, pentru că ceilalți competitori nu vor avea bani de cercetare și investiții în OLED.
    Samsung rămâne cu fabricile, și va putea produce ecrane pentru alte categorii de produse: aparatură medicală, ecrane de bord pentru mașini, ecrane pentru camere foto, etc.

  8. Tu astepti note 6 ca si mine de altfel. Am zis ca lg au cele mai bune oled din lume. Dar in lumea smartphone lg nu face aceeasi calitate ca samsung

  9. oare ecranele mele din masina or fi samsung oled?
    Asta este viitorul sigur pt orice masina, chiar si pe dacia as vedea asa ceva in maxim 10 ani

  10. Stai calm ca primarii au timp, nu ma crede pe cuvant, intereseaza-te.
    Deci samsunt is the best si apple este the worst sunt tampenii, am inteles