Prima Pagina Apple Samsung ar putea fi singurul producator de ecrane OLED pentru iPhone

Samsung ar putea fi singurul producator de ecrane OLED pentru iPhone

Samsung se pregateste de o posibila reconciliere istorica, Apple putandu-i acorda un contract exclusiv pentru fabricarea de ecrane OLED dedicate terminalelor iPhone, coreenii trebuind sa faca o investitie enorma pentru a putea obtine semnaturile Apple.

Mai exact, Samsung ar trebui sa investeasca nu mai putin de 9 miliarde de dolari in noi linii de productie pentru ecrane OLED dedicate terminalelor iPhone ce ar urma sa fie lansate in 2017, suma fiind enorma, insa castigurile in baza colaborarii cu Apple ar putea fi chiar triple in urmatorii ani.

Incasarile celor de la Samsung au scazut constant in ultimii ani si producatorul de smartphone-uri are nevoie de un contract de acest gen pentru a readuce incacasarile la un nivel normal, Apple putand-o ajuta sa revina pe drumul cel bun atat in ceea ce priveste incasarile, cat si in ceea ce priveste profitul.

Pentru Samsung investitia este enorma si reprezinta un risc important, insa daca acest contract exclusiv va fi semnat, atunci Samsung va fi singurul producator de ecrane OLED pentru Apple si va castiga extrem de multi bani daca-si va putea respecta obligatiile fata de americani.

Samsung is in talks with Apple to be the exclusive supplier of displays for iPhone models scheduled for release next year, according to people with direct knowledge of the matter. The company would need to spend the money building capacity for the technology, which is thinner, brighter and less draining on the battery than those in most current smartphones.

In momentul de fata compania Apple cumpara ecrane pentru iPhone, iPad si iPod Touch de la multipli furnizori, iar o colaborare exclusiva cu Samsung ar fi riscanta, asa ca ramane de vazut daca va alege sa faca acest lucru sau nu.