Pretul actiunilor Apple scade in urma rezultatelor financiare dezamagitoare

In cursul noptii trecute compania Apple a anuntat prima scadere a incasarilor din ultimii 12 ani si jumatate, ea avand la baza o scadere a vanzarilor de terminale iPhone pentru prima oara in toata existenta seriei, cei din Cupertino anuntand ca acest lucru se va intampla.

Desi rezultatele financiare au fost conforme cu estimarile facute de catre compania Apple cu trei luni in urma, analistii se asteptau totusi la altceva, astfel ca dupa anuntul de ieri pretul actiunilor Apple a scazut cu 8 dolari pe bursa americana si probabil va continua sa scada astazi.

Pentru Apple vorbim despre o problema serioasa deoarece ea a obisnuit investitorii si analistii cu recorduri constante de vanzari, incasari si profit in fiecare trimestru fiscal, iar acum ele au scazut pentru prima oara in ultimii ani, deci investitorii se gandesc cum sa vanda mai repede actiunile.

Scaderea pretului actiunilor a redus cu cateva zeci de miliarde de dolari si valoarea capitalizarii bursiere a copaniei Apple, insa ziua de astazi va aduce cu siguranta noi scaderi avand in vedere ca Apple a anuntat ca T2 2016 nu va fi mai bun decat primul trimestru fiscal.

pret actiuni Apple

5 COMENTARII

  1. Majoritatea producătorilor înregistrează pierderi constante de câteva trimestre la rând și nu își fac probleme atât de mari. Se știa că piața telefoanelor inteligente se apropie de saturație iar cele de tablete și computere scad de mai multă vreme.

  2. Marii producători nu trăiesc 60% din iPhone, ci au portofolii diversificate de produse. Acțiunile Apple sunt volatile ȘI pe baza riscului de business pe care îl generează lipsa diversificării produselor.

  3. Acum e de cumpărat acțiuni Apple. Cu siguranță ar putea crește în maxim 1 an, odată cu schimbarea CEOului, sau anunțarea unui produs nou (deși asta e mai puțin plauzibil).