Apple inca este cea mai valoroasa companie de pe planeta

Desi pretul actiunilor companiei Apple a inregistrat o scadere de peste 8 dolari pe bursa americana dupa anuntarea rezultatelor financiare pentru T1 2016, lucrurile s-au indreptat putin in cursul zilei de ieri, insa valoarea capitalizarii bursiere a Apple a scazut cu 40 de miliarde de dolari.

In ciuda acestui lucru, Apple ramane cea mai valoroasa companie de pe planeta, ea avand o capitalizare bursiera de 538 de miliarde de dolari in momentul de fata, cu aproape 60 de miliarde de dolari mai mare decat cea a Google, cea mai apropiata contracandidata.

Apple este de mai bine de 3 ani de zile pozitionata pe primul loc in topul celor mai valoroase companii de pe planeta, iar acest titlu pare sa ii fie extrem de greu de luat de catre competitoarele sale, in ciuda fluctuatiilor avute de catre pretul actiunilor Apple.

Reactia negativa a investitorilor dupa anuntarea rezultatelor dezamagitoare privind vanzarile/incasarile/profitul pe T1 2016 nu pare sa fi afectat foarte mult evolutia Apple pe piata bursiera si ramane de vazut daca in urmatoarele zile pretul actiunilor va ramane la aceeasi valoare.

apple valoare