Apple a facut investitii record in cercetare si dezvoltare

In T1 2016 compania Apple a inregistrat cea mai mare cifra de investitii in cercetare si dezvoltare, cei din Cupertino alocand nu mai putin de 2.51 de miliarde de dolari in acest scop, cu 600 de milioane de dolari mai mult decat in T1 2015.

Cresterea este de 31% fata de aceeasi perioada a anului trecut si demonstreaza faptul ca Apple este tot mai serioasa in intentiile de a aduce noi produse pe piata, proiectul masinii autonome si inteligente, plus iPhone 7 si alte produse noi generand aceasta crestere.

Separat de acestea, Tim Cook a anuntat si ca Apple a cumparat 15 companii noi in ultimul an, insa nu se stie cate dintre ele au fost cumparate in T1 2016, dar costurile de achizitie au fost raportate in aceasta cifra privind cheltuielile pentru cercetare si dezvoltare.

Separat de cercetare si dezvoltare, compania Apple a alocat 8.4 miliarde de dolari pentru cheltuieli privind cladirile si terenurile pe care le detine sau pe care le-a achizitionat, cifra fiind intr-o crestere substantiala fata de 1.4 miliarde de dolari cheltuiti in Q3 2015.

Pe masura ce Apple a incasat tot mai multi bani din vanzarea propriilor produse, cei din Cupertino au si crescut cheltuielile cu cercetarea si dezvoltarea, sau investirea in surse alternative de energie, aceste cheltuieli urmand a creste serios in viitor.