Prima Pagina iPad iPad are cea mai scazuta cota de piata din ultimii ani

iPad are cea mai scazuta cota de piata din ultimii ani

Vanzarile de tablete iPad au scazut constant in ultimii ani, iar lucrurile au ajuns la nivelul la care produsul celor din Cupertino are cea mai mica, cota de piata din ultimii ani, ea fiind similara cu cea inregistrata in perioada imediata lansarii tabletei pe piata.

Apple a anuntat ca a vandut 10.3 milioane de tablete in lumea intreaga, cu 2.3 milioane mai putine decat in aceeasi perioada a anului trecut, iar cota sa de piata a scazut de la 24.3% la 22.1%, scaderea in vanzari fiind de 19% intre cele doua trimestre fiscale.

Pentru Samsung problemele sunt si mai mari deoarece vorbim despre o scadere cu 3% a cotei de piata, din punct de vedere procentual scaderea in vanzari fiind de 26%, cele doua companii avand cele mai mari probleme dintre toti producatorii de tablete.

Pe primul loc in topul vanzatorilor de tablete se afla in mod surprinzator restul vanzatorilor mai putin cunoscuti, ei comercializandĀ 13.3 milioane de tablete in T1 2016, cu 1.4 milioane mai putine decat in T1 2015, iar asa au reusit sa intreaca Apple.

Appleā€™s iPad sales declined for 9 straight quarters as the average consumer finds little need to pay an Apple premium to upgrade to the latest and greatest models, which is why iOS market share has fallen to 22% this quarter.

Din pacate pentru Apple, acesta este al 9-lea trimestru fiscal in care tabletele iPad inregistreaza vanzari cu mult sub asteptarile Apple, insa intreaga piata a tabletelor a inregistrat vanzari cu 5.4 milioane de unitati mai mici decat in T1 2015, iar Huawei este singurul producator care a avut parte de o crestere in vanzari.

cota piata iPad T1 2016

 • Razer Andrei

  Dupa ce si asa mai nimeni nu se mai uita dupa tablete barem sa le intruduca cv functii mai smekere si la un pretomenesc.apoi ne mai gandim

 • Srb Srb

  Multa lume am vazut ca au ramas cu ipad mini 2 si cei mai multi sunt multumiti de ipad air 2 !

 • Manto

  Ba nene, si acum tin minte senzatia pe care am avut-o cand am pus cumparat pe primul ipad. Ipad1 64gb 3G. Era ceva… Iphone 2g nu m-a impresionat atat de tare ca ipad-ul. Ca sa fiu sincer de la iphone 2g am si luat o pauza de mai mult jumatate de an pana a aparut appstore. Ca telefon era o mizerie, ca smartphone era aproape useless
  Cumpar toate cam toate gadgeturile posibile, dar senzatia aia nu am avut-o la nimic. Din pacate acum doar ocupa loc in casa pentru ca baietii destepti de la apple au avut grija sa nu il mai pot folosi in maxim doi ani. Nici macar la surfing cu safari nu mai e bun. Il mai incarc din cand in cand ca sa nu i se distruga bateria

 • sorin

  Hmmm , deci tabletele nu mai inlocuiesc PC-urile asa cum spera Apple ?

 • Srb Srb

  Ba da dar acuma este si mai multa confuzie pt generatia facebook, web si emal. Dacai ai doar in jur de 1000$ ce iti iei macbook sau ipad pro?!

 • sorin

  Niciodata . Cu 1000$ iti iei doua laptop-uri decente ,sau un laptop si o tableta, in nici un caz 1 MacBook Air sau 1 iPad pro .

 • Srb Srb

  da asa gandesc saracii si cumva ai dreptate daca ai un buget de x, iti iei mai multe ieftine si folosesti 1

 • Srb Srb

  yea baby

 • Mircea Radulescu

  Mac-ul e Mac, chiar daca e scump. Pe Android trec oricand dar pe Windows nu cred ca prea curand.

 • Mircea Radulescu

  cum cine ? SRB.