Samsung a prezentat Otto, robotul care concureaza cu Siri

Samsung a prezentat Otto, un robot gandit pentru a fi un asistent personal pentru utilizatorii din lumea intreaga, iar spre deosebire de Siri sau Amazon Echo, produsul coreenilor este cat se poate de real si il puteti vedea in clipul video de mai jos in plina functiune.

Dupa cum probabil va imaginati, Otto are implementate microfoane si difuzoare pentru a inregistra comenzile utilizatorilor si a oferi raspunsuri pentru ele, o conexiune la internet fiind necesara pentru a putea procesa cuvintele ascultate si a cauta raspunsuri la intrebari.

Separat de comunicarea cu utilizatorii, Otto are o camera HD integrata si are un sistem de recunoastere faciala implementat, astfel ca poate functiona ca sistem de securitate, un ecran fronta afisand o multitudine de expresii faciale si animatii, totul pentru a face produsul mai interesant.

Otto nu este deocamdata comercializat de catre compania Samsung, coreenii demonstrand robotul in cadrul unei conferinte dedicate dezvoltatorilor, el functionand in baza platformei ARTIK pentru care dezvoltatorii vor putea crea aplicatii in viitorul nu foarte indepartat.

View this post on Instagram

Otto sings a song #sdc2016

A post shared by Nicole Lee (@nicolenerd) on

Desi l-a prezentat, Samsung nu a anuntat deocamdata cand ar urma sa fie lansat Otto pentru cei interesati, insa ideea companiei trebuie laudata pentru ca produse de acest gen vor ajunge cu siguranta in casele multor oamenii in viitorul nu chiar atat de indepartat.

6 COMENTARII