Apple a angajat unul dintre co-fondatorii Google X

Compania Apple a angajat-o recent pe Yoky Matsuoka, unul dintre co-fondatorii Google X si manager al Nest, ea alaturandu-se echipelor Apple care dezvolta produse dedicate monitorizarii sanatatii u tilizatorilor, adica platforme precum researchKit, HealthKit sau CarKit.

Yoky Matsuoka s-a alaturat Google X in 2009, dar in 2010 a parasit subsidiara pentru a se alatura Nest, unul dintre co-fondatorii acestei companii fiindu-i coleg de facultate in cadrul Carnegie Mellon, deci intrarea in noua echipa este usor explicabila.

Parasind Nest in 2015, Yoky Matsuoka ar fi intentionat sa se alature companiei Twitter, insa a fost diagnosticata cu o boala care i-a pus viata in pericol si dupa parcurgerea unui tratament potrivit ea a fost probabil usor convinsa de catre Apple sa se alature echipei care dezvolta tehnologii pentru monitorizarea sanatatii.

Yoky Matsuoka si-a facut doctoratul in cadrul M.I.T. si a contribuit la dezvoltarea unei maini robotizate numita BatterHand, ea avand un interes deosebit in dezvoltarea de roboti si sisteme cu inteligenta arfiticiala integrata, iar in cadrul Apple ar putea contribui si la asemenea eforturi.

Apple has hired famed robotics expert Yoky Matsuoka, one of the co-founders of Google’s X lab and former head of technology at Nest, to work on the iPhone maker’s health projects. Apple said Matsuoka is working for chief operating officer Jeff Williams, who oversees the tech giant’s growing number of health initiatives.

Cu o persoana ce are o afinitate atat de mare spre dezvoltarea de sisteme pentru monitorizarea sanatatii sau sisteme de inteligenta artificiala, compania Apple ar putea avea elementele cheie pentru a lansa produse cu adevarat revolutionare in anii urmatori.