Prima Pagina masini Tim Cook si Jony Ive – doi dintre cei mai influenti oameni...

Tim Cook si Jony Ive – doi dintre cei mai influenti oameni din industria auto

Fie ca va vine sa credeti sau nu, Tim Cook si Jony Ive au fost numiti printre cei mai influenti oameni din industria auto de catre o publicatie de specialitate, cei doi fiind la baza unui proiect care are drept finalitate lansarea unei masini electrice apartinand companiei Apple.

In cazul lui Jony Ive, publicatia sustine ca alegerea a fost facuta in baza filosofiei de design pe care Ive o foloseste pentru a crea design-urile produselor companiei Apple, aceasta fiind aparent preluata si de catre unii designeri care creeaza interioarele unor masini importante.

Este adevarat ca foarte multa lume apreciaza ceea ce face Jony Ive cu produsele Apple, dar si cu iOS-ul a carui echipa de design o conduce, insa trecerea de la smartphone-uri la masini este una destul de greu de justificat, cel putin privind lucrurile la rece.

With smartphones having displaced wristwatches for many, a late-model iPhone is the best-designed thing they own. Ive’s work—via Apple’s blockbuster conferences, whose videos he narrates—introduced words like “chamfered,” “beveled,“ and “anodized” to a general American lexicon. The best car interiors reflect that aesthetic beautifully.

In ceea ce il priveste pe Tim Cook, alegerea a fost facuta in baza influentei pe care o are compania Apple in lumea intreaga si dorinta sa de a crea o masina electrica si autonoma, acest proiect avand implicatii adandi in lumea producatorilor de automobile.

Exact precum in cazul lui Jony Ive, legatura dintre om si industria automobilelor este una destul de slaba si chiar daca ei ar putea deveni in viitor foarte influenti in industria auto multumita masinii pe care ar putea-o lansa Apple, ramane sa vedem daca atunci ei vor merita mentionati intr-o asemenea lista.

Tim Cook has become a competent, if quieter hand at the helm of the world’s largest company, one whose reach—with Apple Carplay, Apple Watch-based car apps, and rumors of EV collaborations—extends ever deeper into the car world.

 • Viorel Predatorul

  Mă bucur să văd că până și zaone este oarecum contrariat de nominalizarea asta dubioasă 🙂
  Asta denotă slaba credibilitate a unor astfel de clasamente. Oamenii ăștia încălecă pe armăsarul nefătat 🙂 Stai omule să vezi produsul final, rezultatele lui, și în funcție de astea să decizi dacă cei doi sunt influenți sau nu.

 • Visan Teodor

  Oare pe oamenii astia nu ii ustura buzele de la atata pupat?

 • bogdan

  Sunt influenti din cauză că există o mica frica în rândul marilor producători auto care încep sa vadă potențial în Apple sa fim sinceri, au printre cei mai buni ingineri auto, au departamentul de design care are potențial enorm și sa nu credeți ca cei care desenează telefoane știu doar asta. Apple are tot ce vrea, nu a început cu studenții sa facă mașini are echipe cu experiență care pot fi exact ca și următoarele comentarii, ” Audi face mașini de o viata cu experiență în domeniul tradiție etc ” și dacă Apple n-are nu poate? Greșit. Are oameni cu experiență de o viață care au văzut și au experienta celorlalți producători auto.