Tim Cook si Jony Ive – doi dintre cei mai influenti oameni din industria auto

Fie ca va vine sa credeti sau nu, Tim Cook si Jony Ive au fost numiti printre cei mai influenti oameni din industria auto de catre o publicatie de specialitate, cei doi fiind la baza unui proiect care are drept finalitate lansarea unei masini electrice apartinand companiei Apple.

In cazul lui Jony Ive, publicatia sustine ca alegerea a fost facuta in baza filosofiei de design pe care Ive o foloseste pentru a crea design-urile produselor companiei Apple, aceasta fiind aparent preluata si de catre unii designeri care creeaza interioarele unor masini importante.

Este adevarat ca foarte multa lume apreciaza ceea ce face Jony Ive cu produsele Apple, dar si cu iOS-ul a carui echipa de design o conduce, insa trecerea de la smartphone-uri la masini este una destul de greu de justificat, cel putin privind lucrurile la rece.

With smartphones having displaced wristwatches for many, a late-model iPhone is the best-designed thing they own. Ive’s work—via Apple’s blockbuster conferences, whose videos he narrates—introduced words like “chamfered,” “beveled,“ and “anodized” to a general American lexicon. The best car interiors reflect that aesthetic beautifully.

In ceea ce il priveste pe Tim Cook, alegerea a fost facuta in baza influentei pe care o are compania Apple in lumea intreaga si dorinta sa de a crea o masina electrica si autonoma, acest proiect avand implicatii adandi in lumea producatorilor de automobile.

Exact precum in cazul lui Jony Ive, legatura dintre om si industria automobilelor este una destul de slaba si chiar daca ei ar putea deveni in viitor foarte influenti in industria auto multumita masinii pe care ar putea-o lansa Apple, ramane sa vedem daca atunci ei vor merita mentionati intr-o asemenea lista.

Tim Cook has become a competent, if quieter hand at the helm of the world’s largest company, one whose reach—with Apple Carplay, Apple Watch-based car apps, and rumors of EV collaborations—extends ever deeper into the car world.