Spotify: Apple Music ne-a ajutat sa crestem

Spotify, principalul competitor al Apple Music in segmentul serviciilor de streaming audio, a anuntat in cursul acestei zile ca lansarea serviciului Apple a contribuit la cresterea numarului de abonati proprii in anul care a trecut de atunci si pana acum.

Apple Music a fost lansat in luna iunie a anului trecut, iar de atunci si pana in prezent ritmul de crestere al Spotify a fost accelerat multumita interesului creat de catre compania Apple pentru acest tip de servicii de streaming audio, lucru care era de asteptat.

Spotify are in momentul de fata 30 de milioane de abonati, de peste 2 ori mai multi decat cei 13 milioane ai Apple Music, diferenta fiind mare, insa surprinzator este faptul ca baza de abonati ai Spotify a crescut cu 10 milioane de utilizatori intr-un singur an de zile.

In ceea ce priveste numarul total de utilizatori ai Spotify, acesta a crescut de la 75 de milioane de utilizatori in luna iunie a anului trecut la 100 de milioane in prezent, iar totul multumita serviciului faptului ca Apple a promovat intens Apple Music pe glob.

It’s great that Apple is in the game. They are definitely raising the profile of streaming. It is hard to build an industry on your own. Since Apple Music started we’ve been growing quicker and adding more users than before.

Desi Apple Music a avut un succes pe masura asteptarilor in primele 10 luni 8 luni de disponibilitate, cifra de abonati fiind pentru finalul februarie, Spotify pare sa beneficieze deasemenea de lipsurile serviciului, aceasta fiind motivatia utilizatorilor de a alege serviciile sale.

Desi nu stim daca Apple Music este profitabil pentru compania Apple, stim totusi ca Spotify functioneaza in pierdere in momentul de fata, compania suedeza sperand sa devina profitabila pe masura ce numarul sau de abonati va creste.