Prima Pagina Mac Care este cel mai mare vanzator de laptop-uri ?

Care este cel mai mare vanzator de laptop-uri ?

T1 2016 nu a fost un trimestru fiscal foarte propice pentru vanzatorii de laptop-uri, iar conform celor de la TrendForce, vanzarile acestui tip de produse mobile au scazut cu 19% sau 8.3 milioane de unitati fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In baza acestei scaderi a vanzarilor au avut loc si unele schimbari de pozitii in topul vanzatorilor de PC-uri, astfel ca HP a cedat primul loc celor de la Lenovo, iar Acer si Apple au facut schimb de locuri, cei din Cupertino coborand o pozitie in T1 2016.

TrendForce estimeaza ca Apple a vandut 2.5 milioane de PC-uri in T1 2016, iar acest lucru o pozitioneaza pe locul 7 intr-un top 8 al celor mai mari vanzatori de laptop-uri, cu 2 locuri deasuprea celor de la Samsung, care au inregistrat singura crestere in vanzari fata de T1 2015.

Practic, din cele 4 milioane de Mac-uri vandute de catre Apple in T1 2015, mai bine de jumatate au fost laptop-uri, insa analistii sustin ca oamenii au evitat sa mai achizitioneze un model nou al Mac asteptand actualizarea liniei, care ar trebui sa aiba loc in iunie.

In the first quarter, Apple did not have any new MacBook products ready for the market, nor did it lower MacBook prices to generate sales. Apple’s Wintel-based competitors, on the other hand, benefitted from Windows 10 and the steady supply of Intel’s Skylake CPUs. They were able to have numerous new products ready to promote and ship. As a result, MacBook shipments suffered a massive quarterly decline of 40.4% in the first quarter and Apple retreated to the sixth place in the ranking.

In ciuda neajunsurilor, Apple se mentine in topul vanzatorilor de laptop-uri, insa ramane de vazut cat va mai reusi sa se plaseze pe o pozitie buna din moment ce vanzarile continua sa scada de la un trimestru fiscal la altul.

vanzatori laptop

 • Srb Srb

  hai si cu restul update’urilor de mac mini, macbook pro, imac si mac pro si va urca pe locul 4

 • sorin

  Tu visezi ? Apple a scazut cel mai mult dintre toti – 40% fata de scaderea medie de 19% . Unde vrei sa creasca , ca e in vrie .

 • sorin

  Asteapta de 1 an !!! Si oricum laptopuri se vand mai bine ca iMac-uri . Nu pricep unde tot vrei sa creasca Apple la segmentul PC-uri, ca nu au reusit in 30 de ani sa creasca mai mult de 3-4 procente si asta din cauza ca multi din cei care si-au luat un iPod sau iPhone , au zis sa incerce si un Mac . Fara device-urile astea mobile , probabil ca Mac-urile dispareau si Apple odata cu ele .

 • Srb Srb

  mda de ceva ani de zile industria pc este in scadere iar cea a mac in crestere…lenovo este clar top 1 pt ca are produse de care doresti pt orice buget. pe cand mac fac profit mai mare ca oricare alt brand in parte. eu zic ca e ok, tinand cont ca apple si-a pus mari sperante in ipad si deja de anul acesta mac are profit mai mare decat ipad. lucrurile s-au intors asa cum este normal, de un iphone si mac ai nevoie, un ipad nu este un device must-have

 • alin229

  am avut lenovo i7 si de draci, l’am inchis pe partea cealalalta, se bloca f des. vrea cineva piese de schimb 😄