Care este cel mai mare vanzator de laptop-uri ?

T1 2016 nu a fost un trimestru fiscal foarte propice pentru vanzatorii de laptop-uri, iar conform celor de la TrendForce, vanzarile acestui tip de produse mobile au scazut cu 19% sau 8.3 milioane de unitati fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In baza acestei scaderi a vanzarilor au avut loc si unele schimbari de pozitii in topul vanzatorilor de PC-uri, astfel ca HP a cedat primul loc celor de la Lenovo, iar Acer si Apple au facut schimb de locuri, cei din Cupertino coborand o pozitie in T1 2016.

TrendForce estimeaza ca Apple a vandut 2.5 milioane de PC-uri in T1 2016, iar acest lucru o pozitioneaza pe locul 7 intr-un top 8 al celor mai mari vanzatori de laptop-uri, cu 2 locuri deasuprea celor de la Samsung, care au inregistrat singura crestere in vanzari fata de T1 2015.

Practic, din cele 4 milioane de Mac-uri vandute de catre Apple in T1 2015, mai bine de jumatate au fost laptop-uri, insa analistii sustin ca oamenii au evitat sa mai achizitioneze un model nou al Mac asteptand actualizarea liniei, care ar trebui sa aiba loc in iunie.

In the first quarter, Apple did not have any new MacBook products ready for the market, nor did it lower MacBook prices to generate sales. Apple’s Wintel-based competitors, on the other hand, benefitted from Windows 10 and the steady supply of Intel’s Skylake CPUs. They were able to have numerous new products ready to promote and ship. As a result, MacBook shipments suffered a massive quarterly decline of 40.4% in the first quarter and Apple retreated to the sixth place in the ranking.

In ciuda neajunsurilor, Apple se mentine in topul vanzatorilor de laptop-uri, insa ramane de vazut cat va mai reusi sa se plaseze pe o pozitie buna din moment ce vanzarile continua sa scada de la un trimestru fiscal la altul.

vanzatori laptop