Iata cine le-a furat celor de la Apple titlul de cea mai valoroasa companie

Timp dee cativa ani de zile compania Apple ocupa mandra pozitia de cea mai valoroasa companie de pe planeta in baza capitalizarii bursiere, insa astazi cei de la Alphabet i-au furat locul, pentru a doua oara in mai putin de un an de zile, iar schimbarea ar putea fi temporara.

Pretul actiunilor companiei Apple a atins valoarea de 90 de dolari in cursul acestei dimineti, in scadere cu 2.5%, iar desi pretul actiunilor Alphabet este deasemenea in scadere, valoarea capitalizarii bursiere a celor din Mountain View a devenit mai mare decat cea a celor din Cupertino.

In momentul de fata Alphabet are o capitalizare bursiera de 499 de miliarde de dolari, cea a companiei Apple fiind de 494 de miliarde de dolari, diferenta fiind foarte mica intre companii, iar cu o bursa fluctuanta, pana la sfarsitul zilei bursiere locurile s-ar putea schimba.

V-am spus ca ambele companii au mai facut schimb de locuri cu mai putin de un an in urma, iar si in respectiva situatie totul a fost temporar, deci exista sanse foarte mici ca lucrurile sa fie diferite acum, noi zvonuri despre produse Apple putand genera o crestere serioasa a pretului actiunilor.