Aplicatiile de mesagerie au mai multi utilizatori decat retelele de socializare

Aplicatiile de mesagerie au mai multi utilizatori decat retelele de socializare, iar acest lucru nu ar trebui sa mai surprinda pe nimeni, avand in vedere ca terminalele mobile inteligente sunt extrem de populare si se vand in numere foarte mari in fiecare an.

Conform unui studiu recent, cele mai populare 4 retele de socializare de pe planeta au aproximativ 2.5 miliarde de utilizatori, insa cele mai populare 4 aplicatii de mesagerie au aproximativ 3 miliarde de utilizatori, iar aici vorbim despre utilizatori activi lunar.

Graficul de mai jos prezinta foarte clar aceste cifre si observati ca desi in cazul retelelor de socializare vorbim despre o crestere constanta de-a lungul ultimilor ani, in cazul aplicatiilor de mesagerie vorbim despre o crestere brusca incepand cu anul 2014.

In anul 2014 numarul de utilizatori ai aplicatiilor de mesagerie a crescut de peste 2 ori, iar pana in al treilea trimestru fiscal al anului 2015 ajunsese la o valoare de peste 5 ori mai mare, cresterea fiind uimitoare, din orice punct de vedere.

Practic, acest studiu ne arata ca oamenii au migrat de la conversatiile in retelele de socializare la cele in aplicatiile de mesagerie, iar asta fara a ignora prima categorie, investitiile celor de la Facebook asigurand companiei un flux constant de utilizatori.

Pe viitor acest trend se va schimba, insa este nevoie de ceva nou de care utilizatorii sa se bucure pentru ca schimbare ain preferinte sa aiba loc.

mesagerie socializare