Iata de ce a investit Apple 1 miliard de dolari intr-o companie de taxi

Dimineata v-am spus ca Apple a investit 1 miliard de dolari intr-o companie de taxi din China numita Didi Chuxing, aceasta fiind a doua cea mai mare investitie facuta de catre americani dupa achizitionarea Beats Audio in cursul anului 2014.

Desi Apple a refuzat sa dezvaluie adevaratul motiv pentru efectuarea acestei investitii, diverse publicatii speculeaza faptul ca totul ar avea legatura cu planurile sale de a lansa un automobil electric, informatiile preluate de la Didi Chuxing fiind de mare ajutor.

Mai exact, Apple ar urma sa preia de la Didi Chuxing informatii privind modul in care functioneaza masinile autonome, cei din Cupertino avand in dezvoltare un asemenea sistem pentru masina electrica proprie, implementarea sa in primul model fiind totusi putin probabila.

Atat Didi Chuxing, cat si Uber, sunt interesate in dezvoltarea de sisteme de conducere autonoma a masinilor, acestea eliminand necesitatea ca soferii sa conduca masinile de taxi, iar Qatar-ul investeste masiv pentru ca un sfert din masinile de transport locale sa devina autonome pana in 2020.

Didi provides Apple with a rich data source for its self-driving vehicle push. It also could provide benefits to Apple’s mobile ecosystem. Ride-sharing apps are closely linked to payment services, such as Apple Pay. They also can be the foundation for other mobile commerce transactions such as deliveries.

Desi a investit in Didi Chuxing, Apple era in discutii si cu Uber pentru o posibila colaborare, iar CEO-ul sau trebuia sa se intalneasca la sediul Apple cu membri din conducerea companiei, insa ramane de vazut care va fi cursul discutiilor avand in vedere aceasta investitie.

Alphabet a investit deasemenea in Uber si stiti deja ca ea dezvolta de cativa ani sisteme de ghidare autonoma a masinilor, asa ca vorbim din nou despre o lupta clasica intre Apple si Google pentru a aduce pe piata produse inovatoare pentru clienti.

Anuntul de astazi a venit ca o mare surpriza pentru foarte multa lume, insa este o noua dovada a faptului ca Apple este dispusa sa se foloseasca de cele peste 200 de miliarde de dolari pe care ii are la dispozitie in momentul de fata pentru investitii.