Apple a investit 1 miliard de dolari intr-o firma de taxi

In cursul noptii trecute a fost descoperit faptul ca Apple a investit 1 miliard de dolari intr-o firma numita Didi Chuxing, ea functionand intr-un mod similar cu Uber, adica permite comandarea de masini care sa ii transporte pe clienti dintr-o locatie in alta a unui oras.

Confirmand investitia, Tim Cook sustine ca miscarea a fost facuta deoarece Apple doreste sa invete mai multe despre piata comerciala din China, dar in acelasi timp considera ca aceasta companie este capabila sa-i aduca incasari puternice in viitor.

Reprezentantii Didi Chuxing au afirmat ca investitia facuta de catre compania Apple este cea mai mare primita de catre ei pana in prezent, insa nimeni nu spune ce procent din companie detin acum cei din Cupertino in urma investitiei masive.

Didi Chuxing detine 87% din piata companiilor care permit chemarea de taxi-uri sau masini de transport prin aplicatii pentru terminale mobile, ea procesand 11 milioane de cereri anual in tara si avand Uber ca principal competitor in acest segment de piata.

We are making the investment for a number of strategic reasons, including a chance to learn more about certain segments of the China market,” Cook said. “Of course, we believe it will deliver a strong return for our invested capital over time as well.

Investitia facuta de catre compania Apple ar putea avea legatura nu doar cu dorinta de a castiga bani suplimentari dintr-un alt segment de piata, ci si din dorinta de a face autoritatile chineze ceva mai maleabile cu privire la restul afacerilor sale.

Recent guvernul chinez a interzis iTunes Movie Store si iBookStore in China, iar Tim Cook va vizita tara luna aceasta pentru a discuta despre aceasta problema, iar aceasta investitie de 1 miliard de dolari in Didi Chuxing va fi cel mai probabil folosita de catre Tim Cook pentru a cere redeschiderea serviciilor.