OS X 10.11.4 blocheaza Mac-urile multor utilizatori

A trecut mai bine de o luna de cand OS X 10.11.4 a fost lansat oficial de catre compania Apple, iar un numar foarte mare de posesori ai unor modele ale Mac se plang din cauza faptului ca aceasta versiune a sistemului de operare le blocheaza complet calculatoarele.

Problema pare sa fie concentrata la utilizatorii MacBook Pro-urilor cu ecrane de 13 inch care au fost lansate la inceputul acestui an, ei sustinand ca produsele se blocheaza din senin si refuza sa mai raspunda la comenzi pana cand sunt repornite fortat folosind butonul Power.

Primele probleme au inceput sa fie raportate la doar 4 zile dupa lansarea OS X 10.11.4, iar desi pentru unii aceste blocari se intampla doar o data pe saptamana, se pare ca ele au inceput sa apara mai des, indiferent ce aplicatii erau folosite pe Mac-uri.

In clipul video de mai jos puteti vedea cum se manifesta aceasta problema, Mac-ul refuzand sa mai raspunda la comenzi indiferent ce incearca utilizatorul sa apese, situatia fiind una greu de acceptat pentru un produs care costa minim 1200 de dolari.

Separat de cei cu MacBook Pro-uri cu ecrane de 13 inch, exista si unii posesori de Mac-uri cu ecrane de 15 inch care au probleme, insa numarul acestora este mai mic, analizarea unora dintre log-urile OS X relevand faptul ca driverele placilor grafice Intel ar fi la baza problemelor.

Compania Apple este constienta de problemele pe care le au utilizatorii de Mac-uri cu produsele cumparate de la compania Apple, iar ele vor fi cel mai probabil rezolvate in momentul in care OS X 10.11.5 va fi lansat.