Iata care sunt cele mai folosite browsere mobile in Romania

Smartphone-urile si tabletele au inregistrat o crestere impresionanta in vanzari in Romania ultimilor ani, operatorii de telefonie mobila raportand tot mai multi utilizatori ai acestor tipuri de tablete in fiecare trimestru fiscal.

Aplicatiile stau la baza oricarui smartphone sau a oricarei tablete, iar dintre ele browserul ocupa o importanta foarte mare deoarece le ofera utilizatorilor posibilitatea de a naviga pe internet si a accesa website-urile disponibile in lumea intreaga.

La nivel global, Safari este cel mai folosit browser pentru navigare pe internet de pe terminalele mobile, insa in Romania situatia este cu mult diferita, deoarece Google Chrome este browserul care a atras cel mai mare numar de utilizatori.

In urma Google Chrome avem browserul nativ al platformei Android, iar abia pe pozitia a treia regasim browserul Safari al companiei Apple, in urma sa diferenta fiind foarte mare fata de browsere precum Opera, Internet Explorer Mobile, etc.

top browser mobil Romania

 

Situatia nu este deloc surprinzatoare daca ne gandim ca in Romania Android-ul are o cota de piata de peste 70%, iar la un numar atat de mare de utilizatori era normal ca platforma sa fie pe primul loc si in ceea ce priveste navigarea folosind terminale mobile.

Desigur ca Google Chrome este disponibil inclusiv in iOS si este folosit de catre un numar mare de utilizatori, asa ca era normal sa vedem browserul pe o pozitie buna, insa nu-mi imaginam ca el poate depasi inclusiv browserul standard al sistemului Android.

Acestea fiind spuse, Google Chrome domina Romania si asta nu doar pe partea de navigare pe internet de pe desktop, ci si in ceea ce priveste smartphone-urile sau tabletele pe care le folosind zilnic pentru o varietate de task-uri.