Instant Apps – Google schimba modul in care folosim si instalam aplicatii

Ca parte a anunturilor din cadrul Google I/O 2016, compania Google a anuntat si un nou sistem de instalare a aplicatiilor, numit Instant Apps, in terminalele Android, rolul sau fiind de a simplifica procedura de accesare a acestora chiar si din pagini web.

Noul sistem al celor de la Google este gandit sa permita folosirea unor sectiuni ale unor aplicatii Android prin descarcarea lor partiala direct in browser, folosirea functiei pe care am descrcat-o si parasirea sa, ori descarcarea aplicatiei complete din Google Play.

Acest sistem are menirea de a ii permite utilizatorului sa se familiarizeze cu aplicatia pe care ar dori sa o foloseasca si sa o instaleze mai usor dupa ce a fost convins de functionalitatea sa, conceptul gandit de catre Google avand denumirea Instant Apps.

Practic, prin Instant Apps utilizatorul descarca o parte mica a unei aplicatii pentru a ii testa functionalitatea, astfel ca nu va trebui sa consume trafic de internet si sa astepte sa instaleze o aplicatie de dimensiune mult mai mare, schimbarea putand creste serios rata de descarcare si utilizare a aplicatiilor.

The experience of apps is great, but the challenge for developers and the frustration for users is getting into the app and using it for the first time is not as great as it could be. The idea behind Instant Apps is instead of reducing the friction of getting into an app, how can we remove that friction entirely?

Avand in vedere ca vorbim despre desfacerea aplicatiilor pentru a putea fi incarcate doar parti ale lor in terminalele noastre, acest sistem este disponibil exclusiv in Android si are putine sanse de a ajunge in iOS, exceptia fiind ideea celor de la Apple de a lansa ceva similar.

Instant Apps Google

3 COMENTARII

  1. Mda… Eu vb serios.?? merita încercat un Nexus sau un note 5, dar cred ca mai degrabă Nexus…samsung schimba prea mult androidul… I-l umple de aplicații inutile samsung, schimba interfața cu TouchWiz . De-aia are lag si alte cele…Nexus ITS fine …?