iOS 9.3.2 introduce o schimbare majora pentru Touch ID

Apple te obliga sa introduci codul de acces al iPhone sau iPad la fiecare 8 ore de inactivitate.

15

iOS 9.3.2 a fost lansat luni de catre compania Apple, iar in el se regaseste o schimbare majora pentru Touch ID pe care cei din Cupertino nu au anuntat-o si pe care refuza sa o explice, cel putin deocamdata.

eMAG Black Friday 2018eMAG BLACK FRIDAY 2019, incepe in aceasta pagina pe 15 noiembrie.
fashion days black friday 2019 logoFashion Days BLACK FRIDAY 2019 incepe aceasta pagina in cateva ore.
Telekom logo Black Friday 2019Reduceri la telefoane in aceasta pagina si dupa 15 noiembrie.
Black Friday 2019 evoMAG.roZeci de mii de produse cu reduceri in aceasta pagina si in weekend.
logo pcgaragePC Garage BLACK FRIDAY 2019, mai este activ aceasta pagina in ultima zi.

Mai exact, iOS 9.3.2 le va impune utilizatorilor sa introduca codul de acces pentru al lor iPhone, iPad sau iPod Touch la fiecare 8 ore dupa ultima deblocare a iDevice-urilor folosind amprenta, pana acum perioada de timp fiind de 48 de ore, adica de 6 ori mai mare.

Apple a implementat, cel mai probabil, aceasta schimbare pentru a creste siguranta iOS 9.3.2 si implicit a iDevice-urilor, iar ea este mentionata intr-un document de securitate publicat pe 12 mai, insa cei din Cupertino refuza sa ofere mai multe detalii cu privire la motivul implementar.

Apple a afirmat ca aceasta schimbare a fost de fapt implementata incepand cu iOS 9, insa pana in momentul lansarii iOS 9.3.2 utilizatorilor li se cerea introducerea codului de acces pentru Touch ID doar in alte cateva cazuri, perioada de timp fiind atunci de 48 de ore.

Users (including this reporter) began noticing this change in the last several weeks, even though an Apple spokesperson says it was added in the first release of iOS 9. However, a bullet point describing this restriction only appeared in the iOS Security Guide on May 12, 2016, according to the guide’s internal PDF timestamp. Apple declined to explain the rationale for this restriction.

Practic, in baza acestei schimbari pentru iOS 9.3.2, de fiecare data cand dormim mai mult de 8 ore si nimeni nu ne-a deblocat iDevice-ul cu Touch ID, va trebui sa introducem codul de acces pentru a debloca terminalul, lucru care nu va bucura foarte multa lume.

Voi ce parere aveti despre aceasta schimbare a iOS 9.3.2 si de faptul ca Apple nu vrea sa ofere mai multe explicatii cu privire la ceea ce ofera ea ?