Prima Pagina iOS 9 iOS 9.3.2 introduce o schimbare majora pentru Touch ID

iOS 9.3.2 introduce o schimbare majora pentru Touch ID

Apple te obliga sa introduci codul de acces al iPhone sau iPad la fiecare 8 ore de inactivitate.

iOS 9.3.2 a fost lansat luni de catre compania Apple, iar in el se regaseste o schimbare majora pentru Touch ID pe care cei din Cupertino nu au anuntat-o si pe care refuza sa o explice, cel putin deocamdata.

Mai exact, iOS 9.3.2 le va impune utilizatorilor sa introduca codul de acces pentru al lor iPhone, iPad sau iPod Touch la fiecare 8 ore dupa ultima deblocare a iDevice-urilor folosind amprenta, pana acum perioada de timp fiind de 48 de ore, adica de 6 ori mai mare.

Apple a implementat, cel mai probabil, aceasta schimbare pentru a creste siguranta iOS 9.3.2 si implicit a iDevice-urilor, iar ea este mentionata intr-un document de securitate publicat pe 12 mai, insa cei din Cupertino refuza sa ofere mai multe detalii cu privire la motivul implementar.

Apple a afirmat ca aceasta schimbare a fost de fapt implementata incepand cu iOS 9, insa pana in momentul lansarii iOS 9.3.2 utilizatorilor li se cerea introducerea codului de acces pentru Touch ID doar in alte cateva cazuri, perioada de timp fiind atunci de 48 de ore.

Users (including this reporter) began noticing this change in the last several weeks, even though an Apple spokesperson says it was added in the first release of iOS 9. However, a bullet point describing this restriction only appeared in the iOS Security Guide on May 12, 2016, according to the guide’s internal PDF timestamp. Apple declined to explain the rationale for this restriction.

Practic, in baza acestei schimbari pentru iOS 9.3.2, de fiecare data cand dormim mai mult de 8 ore si nimeni nu ne-a deblocat iDevice-ul cu Touch ID, va trebui sa introducem codul de acces pentru a debloca terminalul, lucru care nu va bucura foarte multa lume.

Voi ce parere aveti despre aceasta schimbare a iOS 9.3.2 si de faptul ca Apple nu vrea sa ofere mai multe explicatii cu privire la ceea ce ofera ea ?

 • Alex84

  E bine pt siguranta.

 • unieco

  Corect

 • gos29

  Siguranta conteaza!

 • Marius Muntean

  degeaba. atunci unde e siguranta in touch id pe care o laudau? inseamna ca nu au incredere in propriul lor sistem

 • atb19

  O idee stupidă, tot sa te oblige sa faci ca ei….

 • KTA

  cui nu i convine si e suparat tare, e simplu:
  nu activati blocarea din setari si gata s a rezolvat.

 • Julian

  Sincer, nu m-ar deranja asta; momentan nu am facut update la 9.3.2, inca raman pe 9.3. Pe langa iPhone, folosesc si un iPad Pro 9,7″ si, din ce-am auzit, cu blocarea si eroarea 56 pe iPad Pro….prefer sa nu risc, inca.
  Dar, revenind la subiect, as prefera sa repet introducerea codului la 8 ore, daca versiunea iOS functioneaza fluid. Nu m-ar deranja acest lucru. Dar, se pare ca inca nu au reusit sa faca asta si inca sunt probleme de functionare, dupa acest update al iOS-ului. Mai astept……

 • silviul10

  Faptul ca trebuie pus codul de siguranta dupa 8 ore elimina practic riscul de a fi copiata amprenta. Good job

 • asscc

  sa schimbe la 10 minute….scot amprenta si las codul….

 • Care e logica din spatele afirmatiei ?

 • icetkk

  Nu înțeleg care e problema! Care dintre noi nu-și deblochează telefonul timp de 8 ore? Și dacă se întâmplă asta, bagi parola și gata.
  În cel mai rău caz, bagi parola în fiecare dimineață, mare rahat!

 • amfetamin

  Fără acel cod nu poți activa touch id.

 • adi

  E buna ideea

 • Daniel

  E ok, nu ma deranjează mai ales ca se întâmpla rar sa nu folosesc telefonul 8 ore si plus de asta, imi ia 2-3 sec maximum sa bag codul. E buna ideea, siguranța trebuie sa fie pe prim loc. Daca era la fiecare 2 ore hai sa zic ca era ceva mai nasol, dar la 8 ore, sa fim serios cred ca nu e un efort asa mare sa bagi codul ala de siguranța, e spre binele nostru. Daca va deranjează, luați-va android si acolo nu mai e nevoie de cod de siguranța la de locale.

 • silviul10

  Am vazut foarte multe video-uri cu procedura copierii unei amprente si asta inseamna ca ar fi foarte usor pentru cineva cu motivatia necesara sa treaca de touch id. Acum fiind nevoie de parola dupa 8 ore inseamna ca ramane o fereastra relativ mica de timp in care poate fi folosita amprenta