Tarile cu cele mai scumpe si mai ieftine iPhone 6

Desi compania Apple promoveaza terminalele sale iPhone 6 in conferinte la preturi care par extrem de atractive pentru multi clienti de pe glob, acele preturi sunt cu mult diferite fata de cele practicate de catre compania americana in diverse zone de pe planeta.

Daca in SUA un iPhone 6 costa aproximativ 600 de dolari in Apple Store, cel mai scump iPhone 6 este vandut in Brazilia cu 931 de dolari acum, adica un surplus de 56% fata de pretul din SUA, dar valoarea este mai mica decat cea de 1254 dolari inregistrata in 2015.

Imediat in urma SUA regasim Indonezia, tara in care terminalele iPhone 6 costa 865 de dolari, cu 45% mai mult decat in SUA, Suedia avand iPhone-urile listate la pretul de 796 de dolari, cu 33% mai mari decat in SUA, India comercializandu-le cu 784 de dolari, cu 31% mai mult decat in SUA.

Lista continua cu restul tarilor importante in care se vand terminalele iPhone 6, iar desi Romania nu este listata, ea este echivalenta Germaniei, din acest punct de vedere, iPhone-urile avand preturi de 727 de dolari, cu 22% mai mari decat cele din SUA, diferenta fiind totusi destul de mare.

Cel mai ieftin iPhone 6 este vandut in SUA si Hong Kong, ambele tari avand preturi apropiate de 600 de dolari, cu variatii nesemnificative, dar la pretul afisat pentru SUA se adauga si taxe de 9% pentru anumite state, deci se ajunge la un total de aproape 650 de dolari.

preturi iPhone lume