iPhone-urile inregistreaza vanzari slabe si in T2 2016

Vanzarile iPhone continua sa scada in T2 2016 pe fondul scaderii vanzarilor globale de smartphone-uri.

Dupa in T1 2016 dezamagitor din punct de vedere al vanzarilor, compania Apple nu pare sa aiba un T2 mai bun, partenerii sai asiatici sustinand ca americanii au redus din nou comenzile pentru componente dedicate smartphone-urilor iPhone.

Asiaticii confirma faptul ca in T2 2016 comenzile pentru componente dedicate iPhone-urilor au fost mai mici decat cele primite in aceeasi perioada a anului trecut, semn ca vanzarile nu sunt chiar atat de grozave, Apple luand decizia de a reduce cheltuielile in acest segment.

Problema pare sa fie mare si pentru sfarsitul anului, deoarece Apple nu a comanda cantitati mari de componente pentru lansarea iPhone 7 si iPhone 7 Plus, semn ca in Cupertino nu se anticipeaza vanzari ridicate ale acestor doua noi terminale.

Chiar daca Apple are probleme cu vanzarile, asiaticii sustin ca nici restul producatorilor de smartphone-uri nu o duc mai bine, comenzile venite de la ei pentru componente fiind la mai mici decat in anii trecuti, semn ca intreaga piata a smartphone-urilor ar fi in declin.

Chip orders from Apple have been relatively slow in the second quarter of 2016 compared to the same quarter in previous years. In addition, there is still no sign of a substantial rise in chip orders from Apple for the third quarter. Overall chip demand from other device vendors has also been disappointing.

Desi s-a spus in 2015 ca piata smartphone-urilor a ajuns la saturatie, anul trecut s-au vandut cele mai multe terminale de acest gen din toata istoria lor, insa 2016 ar putea fi anul problematic nu doar pentru Apple, ci si pentru restul producatorilor.

Era de asteptat ca Apple sa aiba probleme anul acesta cu iPhone-urile sale din moment ce iPhone 6S si iPhone 6S Plus n-au fost primite atat de bine de catre utilizatori, insa putini se asteptau ca si restul producatorilor sa aiba probleme cu vanzarile.

5 COMENTARII

  1. Offf… Too bad! Las” că scoate Apple un iPhone 8 și toți cei care au dorit ecran OLED vor reînvia vânzările.

  2. Nu toti sunt in limba dupa un ecran OLED,crezi ca e destul sa ai OLED si atat,restul(design,materiale,IOS,functii) sa fie la fel si gata ai vanzari fulminante?
    Daca ar scoate iphone 7 la toamna cu OLED si carcasa peste 95% la fel cu 6 sau 6S si un IOS cu prea putine spre deloc noutati,crezi ca vor vinde mai mult?
    Nu doar display-ul conteaza la achizitia anui smartphone,fie el Apple sau altul.

  3. Display-ul face 90% dintr-un smartphone, pentru ca este un produs de consum media. Personal, nu ma intereseaza neaparat designul, cata vreme am un smartphone care imi ofera cel mai bun ecran.
    Cred ca un iPhone cu OLED s-ar vinde ca painea calda. Marea majoritate a clientilor de iPhone nu sunt “geeks” ca noi sa ne uitam la teste sintetice, pe cati nanometri sunt procesoarele si cati dpi are ecranul. Majoritatea sunt oameni care nu dau 3 lei pe informatiile astea, dar care pot compara ochiometric calitatea a doua ecrane.

    Degeaba ai un nou design daca ecranul iPhone 8 este mai urat decat ecranul unui LG G7 sau un Huawei P12. La urma urmei ramai cu designul, si atata tot.