Prima Pagina iPhone iPhone-urile inregistreaza vanzari slabe si in T2 2016

iPhone-urile inregistreaza vanzari slabe si in T2 2016

Vanzarile iPhone continua sa scada in T2 2016 pe fondul scaderii vanzarilor globale de smartphone-uri.

Dupa in T1 2016 dezamagitor din punct de vedere al vanzarilor, compania Apple nu pare sa aiba un T2 mai bun, partenerii sai asiatici sustinand ca americanii au redus din nou comenzile pentru componente dedicate smartphone-urilor iPhone.

Asiaticii confirma faptul ca in T2 2016 comenzile pentru componente dedicate iPhone-urilor au fost mai mici decat cele primite in aceeasi perioada a anului trecut, semn ca vanzarile nu sunt chiar atat de grozave, Apple luand decizia de a reduce cheltuielile in acest segment.

Problema pare sa fie mare si pentru sfarsitul anului, deoarece Apple nu a comanda cantitati mari de componente pentru lansarea iPhone 7 si iPhone 7 Plus, semn ca in Cupertino nu se anticipeaza vanzari ridicate ale acestor doua noi terminale.

Chiar daca Apple are probleme cu vanzarile, asiaticii sustin ca nici restul producatorilor de smartphone-uri nu o duc mai bine, comenzile venite de la ei pentru componente fiind la mai mici decat in anii trecuti, semn ca intreaga piata a smartphone-urilor ar fi in declin.

Chip orders from Apple have been relatively slow in the second quarter of 2016 compared to the same quarter in previous years. In addition, there is still no sign of a substantial rise in chip orders from Apple for the third quarter. Overall chip demand from other device vendors has also been disappointing.

Desi s-a spus in 2015 ca piata smartphone-urilor a ajuns la saturatie, anul trecut s-au vandut cele mai multe terminale de acest gen din toata istoria lor, insa 2016 ar putea fi anul problematic nu doar pentru Apple, ci si pentru restul producatorilor.

Era de asteptat ca Apple sa aiba probleme anul acesta cu iPhone-urile sale din moment ce iPhone 6S si iPhone 6S Plus n-au fost primite atat de bine de catre utilizatori, insa putini se asteptau ca si restul producatorilor sa aiba probleme cu vanzarile.