ATENTIE! Nu instalati Carrier Bundle update 24.1 pentru iPhone

Astazi operatorul de telefonie mobila Orange, Vodafone si Telekom facand probabil acelasi lucru, a lansat un update pentru versiunea fisuerelor de operator, Carrier Bundle, versiunea 24.1 fiind acum disponibila.

NU INSTALATI aceasta actualizare pe iPhone sau iPad daca folositi tohhle-urile pentru comutarea intre conectivitatea 2G/3G/4G pe terminalele voastre deoarece aceasta actualizare dezactiveaza optiunile din aplicatia Settings, Configurari.

In locul acelor optiuni sunt acum afisate altele pentru Voce si date, Date sau dezactivarea conexiunii de internet, iar comutarea intre conexiunile GSM normale devine imposibila.

Practic acum esti obligat sa alegi doar intre a activa 4G si il dezactiva, iar acest lucru nu este oportun pentru cei care locuiesc in zone cu acoperire 3G/4G proasta. Consider ca decizia de a elimina optiunile de a comuta intre diversele tipuri de conexiuni GSM este foarte proasta, insa din pacate nu prea avem de ales.

Din pacate nu puteti sterge acest Carrier Bundle din terminale, iar singura solutie de a readuce lucrurile la normal este reinstalarea iOS 9.3.1 sau iOS 9.3.2 in terminalele voastre.

UPDATE : Acest update aduce functia apel 4G pe iPhone.
image
image

49 COMENTARII

  1. Bogdan@ am trimis sms la 232, am primit mesaj ca s-a activat functia wi-fi calling, dar nu imi apare de unde s-o activez in setari. Am dat si restart

  2. @zaonero:disqus Salut. Am si eu o problema, de cand am trecut la iphone 6 de multe ori dupa ce vorbesc la telefon imi cade semnalul iar dupa 10 secunde revine la loc. Crezi ca e din cazua telefonului sau din cauza faptului ca sunt portat pe vodafone cu numar de orange. Multumesc anticipat!

  3. Super

    Am instalat pe ip 6s si am ab de la orange si acum nu se mai schimba cind sun din 4g in 3g .
    Am primit mesaj automat ca sa activat volte

  4. Destul de ciudat, si anume: pe iPhone 6, Orange: mi-a aparut mesajul, i-am dat “Nu acum”, a ramas tot 24.0, si posibilitatea de a alege intre 2G, 3G si 4G.
    Pe iPad Pro 9.7″ Cellulat, cu Vodafone…am carrier-ul tot 24.0, in schimb posibilitate de a activa DOAR 4G…De ce? Si, btw, pe iPad nu imi apare mesajul cu carrier update de la Vodafone… Stie cineva? Merci!

  5. Merge si pe iPhone dupa ce instalezi Carrier bundle 24.1, dai restart si trimiti mesajul si pe urma iarasi dai restart.

  6. La mine nu apare fuctia wi fi in setari telefon , sunt pe orange am trimis mesaj la 232 si am primit inapoi ca sa activat apel wi fi , la voi cum este?

  7. Da.e de la portare. Colegul meu a trecut din orange pe digi.daca ii trimit vreo 50 de mesaje ca exemplu ,primeste vreo 5 maxim,cu semnalul nu are treaba doar cu tot restul

  8. M-am mutat pe vodafone de o luna dar numarul care il aveam pe orange inca nu l-am portat.Si pot sa confirm ca pica semnalul si dupa iai revine singur,s-ar putea sa fie o problema de la reteaua lor

  9. Se poate revenit sau nu? m-a tot chinui sa fac rrestore si downgrade dar tot la 24.1 rămâne pe un SE…
    Știe cinema cum scap de beleaua asta de 24 1 orange?

  10. Nu inteleg ! Este foarte enervant. Mai ales la mesaje cand trimit,imediat pica semnalul si ma trezesc cu mesajul netrimis. In toamna revin la marea iubire: ORANGE

  11. Vodafone prepay: la fel pățesc si eu, imediat după un apel cade semnalul. Se întâmpla câteodată si fără motiv. Tot portat de la orange sunt si eu.
    Numi apare update la rețea totusi

  12. Am orange dar nu am primit nici un mesaj de la nimeni. Cum fac sa fac update? Am dat la update si zice ca nu sunt update-URI noi. Am 6S.

  13. Plus de asta, eu nu pot sa dau mesaj gol, nu imi da voie, trebuie neaparat sa scriu o litera. Voi cum dați mesaj gol la un număr?

  14. Folosesc ab.vodafone iar dupa ce termin un apel ip 6s trece foarte greu pe 4g. Are cineva o solutie? Ce sa fac la apn ?

  15. Vodafone are o probleama cu reteaua 4G pe iPhone 6. Imediat ce termini o convorbire, pierzi semnalul dcaca esti pe 4G pt vreo 5 secunde. E o problema de aproape 1 an dar nu o pot rezolva. Ciudat e ca se manifesta doar pe 6/6+. Pe 5s/6s nu e nici o problema. Cei care aveti problema asta incercati sa dezactivati 4g si nu mai pica 🙂

  16. Eu am 6s si dupa efectuarea unui apel trece dupa cateva zeci de secunde pe 4G din nou. Vodafone nu este in stare sa rezolve aceasta problema dar sa introduca VoLTE….!

  17. @zaone zi-mi si mie t rog, cand mergi la : configurari -general -informatii, apesi pe bundle de operator, ce iti spune? ims voce

  18. Evident ca am instalat acest update inainte sa citesc articolul. Ma vad nevoit sa reinstalez 9.3.2 pentru ca am o problema destul de ciudata. De cand am updatat Carrier Settings am o latenta destul de mare intre selectarea persoanei pe care vreau sa o apelez si momentul in care se efectueaza apelul. Cam de vreo 2 secunde. Inainte nu se intampla treaba asta… Aveti grija deci cu acest update.