Soli – smartwatch-ul care functioneaza cu gesturi

Soli este un smartwatch ce reprezinta rezultatul unei colaborari dintre Google si LG, iar in cadrul Google I/O 2016 el a fost prezentat lumii intregi, dispozitivul avand o functionalitate care depaseste orice imaginatie a unui utilizator normal de smartwatch.

Soli are o coroana digitala, precum Apple Watch sau multe alte smartwatch-uri, insa ea poate fi controlata cu gesturi facute in fata ceasului inteligent, utilizatorul neavand nevoie sa atinga ecranul pentru a interactiona cu gadget-ul.

Dupa cum veti vedea in clipurile video de mai jos, Soli este capabil sa permita navigarea prin interfata de utilizator, sau afisarea de informatii, in urma efectuarii unor gesturi simple, care nu trebuie facut in imediata sa vecinatate pentru a fi recunoscute.

Chiar daca este momentan in stadiul alpha de dezvoltare, Soli este surprinzator de bine dezvoltat si raspunde surprinzator de bine la gesturile facute de catre utilizatori, LG si Google reusind sa produca un smartwatch extrem de interesant bazat pe Android Wear.

Tehnologia din spatele Soli este dezvoltata de catre Google si LG pentru a fi implementata si in viitoare smartwatch-uri prin intermediul unui framework, astfel ca o multitudine de alte ceasuri inteligente ar putea beneficia de ea in viitorul nu foarte indepartat.

Deocamdata nimeni nu stie cand ar urma sa fie lansat Soli pe piata, insa cand va aparea, el va produce o revolutie in domeniul modului de interactiune cu smartwatch-urile si nu cred ca va trece mult pana cand Apple va implementa ceva similar in Apple Watch.