Apple vrea za lanseze iPhone cu OLED in 2017

iPhone 7S trebuie sa fie memorabil din toate punctele de vedere, iar una dintre schimbarile pe care compania Apple vrea sa le implementeaza in viitorul sau smartphone este un ecran OLED pe care foarte multa lume il asteapta de ani si ani de zile.

Coroborand diverse zvonuri aparute in ultima vreme, un fabricant de echipamente necesare producerii de ecrane OLED sustine ca multi producatori de ecrane pentru terminale mobile au inceput sa isi echipeze fabricile cu masini de productie pentru acest tip de componente.

Applied Materials Inc. este compania in cauza, iar conform ei, in T2 2016 a vandut la fel de multe masini de acest gen precum intr-un an intreg, graba cumparatorilor fiind de a avea fabricile pregatite pentru anul 2017 cand Apple intentioneaza sa lanseze un iPhone 7S cu ecran OLED.

Este nevoie de 9 luni pentru ca o fabrica sa poata fi echipata si pregatita pentru a produce ecrane OLED, iar partenerii Apple se pregatesc din timp pentru a putea incasa mai apoi miliarde peste miliarde de dolari de la cei din Cupertino pentru aceste componente.

The first evidence came last week when Applied Materials Inc. reported an almost fourfold leap in orders for equipment to make displays, an early sign producers are retooling their manufacturing to meet Apple’s demand for a new kind of organic light-emitting diode, or OLED, screen.

Apple are nevoie de ecrane OLED in cantitati foarte mari pentru 2017, adica zeci de milioane de componente in fiecare luna, astfel ca pregatirile trebuie sa inceapa cu un an inainte ca productia sa fie initiata deoarece multi parteneri Apple trebuie sa faca investitii masive pentru a-si pregati fabricile.

De la Samsung si pana la Innotek, o multitudine de companii vor concura pentru a primi comenzi de la Apple, sau de la alti producatori de terminale mobile, pentru a fabrica ecrane OLED, iar in lunile urmatoare vom afla si mai multe detalii cu privire la acest proces.