Prima Pagina Samsung Samsung Galaxy Tab Iris – prima tableta cu iris scanner

Samsung Galaxy Tab Iris – prima tableta cu iris scanner

Samsung Galaxy Tab Iris este prima tableta cu scanner pentru iris lansata vreodata, compania coreeana Samsung lansand-o special pentru guvernul indian si companiile locale, care au nevoie de un sistem de securitate mai puternic decat simplul cititor de amprente.

Samsung Galaxy Tab Iris este primul produs al Samsung care are implementat un asemenea scanner, el functionand in baza sistemului de autentificare Aadhar care este controlat de catre autoritatea unica de indentificare din India.

Guvernul indian promoveaza acest sistem in randul cetatenilor pentru a putea inregistra date biometrice despre cat mai multi dintre ei, iar noul produs al celor de la Samsung se potriveste perfect cu planurile indienilor de a colecta date despre populatie.

Conform coreenilor, Samsung Galaxy Tab Iris va simplifica sistemul de autentificare al indienilor la institutiile financiare si la sediile guvernamentale, simpla scanare a ochiului identificand persoana si oferindu-i acces la orice date are nevoie in legatura cu ea.

Tableta in sine nu are specificatii impresionante, insa la un pret de 200 de dolari este primul produs al Samsung care aduce o functie asteptata de ani si ani de zile in seria de smartphone-uri Galaxy, Samsung Galaxy Tab Iris urmand a fi comercializata doar in India.

 • Srb Srb

  De ce doar in India , vroiam si eu

 • Viorel Predatorul

  Tu vrei ipad, și astfel vei mai aștepta vreo 7-8 ani, până când Apple va implementa scaner de iris. Până atunci, Apple va spune că “tehnologia nu este matură” (de fapt: numele e suficient de ieftină).

 • Eu.G

  Nu este nevoie sa mai zica Apple “tehnologia nu este matura”. Si-a educat fanii atat de bine incat folosesc singuri replica asta pe diferite forumuri.

 • SatanCross

  :)))

 • qwerty

  Le-a spălat cerebelul unora dintre fani

 • sorin

  O functie asteptata doar in seria Galaxy ? Srb te contrazice – si el asteapta functia asta , ca si toata industria de altfel . Cum stii sa minimizezi meritele altora ! daca era Apple care introducea primul Iris scanner , cred ca nu se mai terminau articolele cu revolutia .

 • Srb Srb

  Vreau asta, pt ca iris scan mi-ar schimba viata in TOTALITATE. Este ceea ce astept de o viata!!

 • Srb Srb

  Au inceput sa copieze si microsoft cu scanatul IRISULUI !! I SEEE YOUU

 • Srb Srb

  Mai fac si discriminari… Urat doar pt india , urat!!!

 • Srb Srb

  ideea era ca daca era adoptata de Apple, cred ca in max 1 an o adoptau foarte multi….asa Microsoft au facut-o acum si samsung dar nu cred ca o vor prelua si altii, dar cine stie am sperante pt noul Samsung Note

 • Srb Srb

  7.0-inch, 600 x 1024 pixels display. It also packs a quad-core processor, clocked at 1.2 Ghz, 1.5GB of LPDDR3 RAM and 8GB of expandable storage.193.4 x 116.4 x 9.7mm, 327 gram tablet has a 5MP camera on the back, alongside the iris-recognition hardware itself. There is also Wi-Fi b/g/n on board..hmm deci nu mai vreau, probabil cpu si ram ala de 1.5 fac dificila citirea Irisului….am auzit ca tre sa astepti 10 sec.
  CHEAP PRODUCT

 • Mircea Radulescu

  Multumim domnule doctor.

 • Mircea Radulescu

  Cand s-a dus Cook in India sa vanda aifoane, hopa si Samsung cu tableta asta minune. Iar a avut ghinion.