Prima Pagina Samsung Samsung Galaxy Tab Iris – prima tableta cu iris scanner

Samsung Galaxy Tab Iris – prima tableta cu iris scanner

13

Samsung Galaxy Tab Iris este prima tableta cu scanner pentru iris lansata vreodata, compania coreeana Samsung lansand-o special pentru guvernul indian si companiile locale, care au nevoie de un sistem de securitate mai puternic decat simplul cititor de amprente.

Samsung Galaxy Tab Iris este primul produs al Samsung care are implementat un asemenea scanner, el functionand in baza sistemului de autentificare Aadhar care este controlat de catre autoritatea unica de indentificare din India.

Guvernul indian promoveaza acest sistem in randul cetatenilor pentru a putea inregistra date biometrice despre cat mai multi dintre ei, iar noul produs al celor de la Samsung se potriveste perfect cu planurile indienilor de a colecta date despre populatie.

Conform coreenilor, Samsung Galaxy Tab Iris va simplifica sistemul de autentificare al indienilor la institutiile financiare si la sediile guvernamentale, simpla scanare a ochiului identificand persoana si oferindu-i acces la orice date are nevoie in legatura cu ea.

Tableta in sine nu are specificatii impresionante, insa la un pret de 200 de dolari este primul produs al Samsung care aduce o functie asteptata de ani si ani de zile in seria de smartphone-uri Galaxy, Samsung Galaxy Tab Iris urmand a fi comercializata doar in India.