Google isi va face de rusine partenerii care nu lanseaza actualizari pentru Android

Compania Google este pe deplin constienta de faptul ca una dintre cele mai mari probleme ale platformei Android este lipsa actualizarilor rapide pentru noile versiuni ale sistemului de operare dezvoltat de catre ea, majoritatea terminalelor ruland versiuni vechi ale Android.

Apple a rezolvat problema prin faptul ca distribuie singura iOS-ul, astfel incat toata lumea primeste in acelasi timp cele mai noi versiuni ale sistemului de operare, insa in cazul Google, Android-ul este modificat de fiecare producator in parte, ei luand decizia de a lansa si actualizarile.

Pentru a forta producatorii de terminale Android sa ofere actualizari mai dese, cei de la Google s-au gandit sa publice o asa-zisa lista a rusinii, adica sa numeasca producatorii care sunt lenesi si nu lanseaza actualizarile pentru sistemul Android catre utilizatori.

Google este de parere ca a intoarce utilizatorii impotriva producatorilor este o idee buna deoarece presiunea pusa de acestia ar putea forta companiile sale partenere sa lanseze mai rapid actualizarile pentru Android pe care toata lumea le cere.

Now, Google is getting serious about remedying what ails Android, and it’s using both carrots and sticks to get partners to keep the world’s most popular mobile operating system more up to date. The Alphabet Inc. unit is also getting tougher, drawing up rankings that could shame some phone makers into better behavior, according to people familiar with the situation.

Ca sa fiu sincer, cred ca metoda este una foarte buna si s-ar putea dovedi a fi extrem de eficienta pentru ca pana acum producatorii nu au inteles cu frumosul ca trebuie sa lanseze actualizari, asa ca o metoda alternativa de acest gen s-ar putea dovedi ideala pentru a rezolva problemele.