Prima Pagina Android Google isi va face de rusine partenerii care nu lanseaza actualizari pentru...

Google isi va face de rusine partenerii care nu lanseaza actualizari pentru Android

Compania Google este pe deplin constienta de faptul ca una dintre cele mai mari probleme ale platformei Android este lipsa actualizarilor rapide pentru noile versiuni ale sistemului de operare dezvoltat de catre ea, majoritatea terminalelor ruland versiuni vechi ale Android.

Apple a rezolvat problema prin faptul ca distribuie singura iOS-ul, astfel incat toata lumea primeste in acelasi timp cele mai noi versiuni ale sistemului de operare, insa in cazul Google, Android-ul este modificat de fiecare producator in parte, ei luand decizia de a lansa si actualizarile.

Pentru a forta producatorii de terminale Android sa ofere actualizari mai dese, cei de la Google s-au gandit sa publice o asa-zisa lista a rusinii, adica sa numeasca producatorii care sunt lenesi si nu lanseaza actualizarile pentru sistemul Android catre utilizatori.

Google este de parere ca a intoarce utilizatorii impotriva producatorilor este o idee buna deoarece presiunea pusa de acestia ar putea forta companiile sale partenere sa lanseze mai rapid actualizarile pentru Android pe care toata lumea le cere.

Now, Google is getting serious about remedying what ails Android, and it’s using both carrots and sticks to get partners to keep the world’s most popular mobile operating system more up to date. The Alphabet Inc. unit is also getting tougher, drawing up rankings that could shame some phone makers into better behavior, according to people familiar with the situation.

Ca sa fiu sincer, cred ca metoda este una foarte buna si s-ar putea dovedi a fi extrem de eficienta pentru ca pana acum producatorii nu au inteles cu frumosul ca trebuie sa lanseze actualizari, asa ca o metoda alternativa de acest gen s-ar putea dovedi ideala pentru a rezolva problemele.

 • VYC

  Si daca noi avem actualizari mullllte si dese ce rezolvam? Toate pline cu belele.

 • Alex

  Uite si dezvoltatori inteligenti !!!

 • cristi

  Google ma uimeste in fiecare zi. Bravo!

 • Daniel

  Felicitări Google , uite o idee productiva!

 • sorin

  Problema este mult mai complexa decat pare. Un ROM de producator are peste 2 Giga , in comparatie cu Android chel care are cateva sute de mega , si nu vorbim de cateva programe bloarware care ocupa probabil sub 100 Mega. Asta inseamna o multime de framework-uri , API-uri , procese si executabile , drivere , care sa sustina o multitudine de functii care in Android-ul pur nu exista – toate astea trebuies facute compatibile cu noul system de operare al celor de la Google. Tocmai asta face diferenta intre modele in spatiul Android. In plus producatorii au zeci de modele ceea ce face efortul de upgrade imens . Nu este ca la Apple , unde se face un singur ROM din care se mai taie cate ceva pt modelele mai vechi si mai slabe . Apple insasi nu pare a fi in stare sa ofere update-uri de calitate cand vine vorba de un system mai complex cu cateva functii in plus , nu mai vorbim de support pt diferite configuratii hardware care este limitat la maxim si in iOS si in OSX .

 • cristi

  @Sorin, ar putea foarte bine sa se lase de meserie si să-si deschidă de exemplu o covrigărie . Ce înseamnă “efort imens” pentru companii gen Samsung/Sony/Htc ? Ei cu asta se ocupa, de acolo le vin banii

 • Viorel Predatorul

  Nu cred ca le va pica prea bine producatorilor sa fie “umiliti”. Pe de alta parte, producatorii ar putea sa pastreze Android pur, si sa isi lanseze interfetele personalizate sub forma de launchere sau ROM-uri personalizate. Cine vrea, sa le instaleze.
  Poate si Google se va gandi la o separare a sistemului de operare intre: (1) partea core, care tine de sistemul de securitate, etc si (2) partea soft, care tine de interfata, de personalizare. In felul asta, partea 1 ar putea fi actualizata iar partea 2 sa ramana la placerea si posibilitatile producatorului.

 • sorin

  Asta ar insemna ca producatorii sa renunte la toate functiile si optiunile care ii fac unici . Nici nu poate fi vorba . Si interfata nu este singurul lucru care se pune peste Android-ul lui Google . Sunt o multime de functii care au o structura complexa si sunt implementate si integrate in Android-ul original . Asta e frumusetea Android-ului – diversitate si posibilitatea de schimbare .
  Android-ul pur a lui Google e un POS si din punct de vedere al interfetei si al functiilor .

 • atb19

  Si va începe cu samsung , care este prima la copiere, prima la modificarea interfeței softului de operare… In comparație cu htc sau Sony, care chiar dacă modifica , o face doar in sensul bun…. Plus ca samsung, implementează si toate rahaturile personale , precum s healt, flipboard etc. , pe care te vezi nevoit sa le dai doar disable, dacă vrei sa nu pierzi garanția aparatului…

 • V.P

  Iar o speculanta de tehnologie precum Apple , dependenta 90% de tehnologiile altor companii sa faca pe desteapta 6-7 ani cu un ecran si 3 ani la rand cu design-ul fantastic al iPhone-ului 6 . Asta insesmna arta meseriei !!

 • Viorel Predatorul

  “There’s an app for that!” spune multe… Caracteristicile unice pot exista sub formă de custom ROM, sub formă de aplicație, etc. Nu poți sacrifica securitatea sistemului pentru a te bucura de funcții unice ca “smart stay” de exemplu.