Apple a discutat cumpararea HBO, va investi sute de milioane de dolari in seriale TV

Vicepresedintele diviziei de internet si servicii online al Apple, Eddy Cue, a discutat anul trecut cu vicepresedintele Time Warner, care detine HBO sau CNN, despre o posibila achizitie avand in vedere plaunrile Apple de a crea seriale si show-uri TV originale.

Acele discutii n-au trecut deocamdata mai departe de cei doi vicepresedinti, asa ca exista sanse mici ca ele sa mai fie reluate, insa daca s-ar fi discutat achizitia la nivel de presedinte, atunci Apple ar fi trebuit sa cheltuie minim 60 de miliarde de dolari pentru companie.

Desi nu s-a decis o achizitie a Time Warner, compania Apple angajeaza totusi oameni cu experienta in crearea de show-uri sau seriale TV, cei din Cupertino avand intentia de a investi cateva sute de milioane de dolari anual pentru a crea acest tip de continut digital.

In momentul de fata doar companii precum Netflix, Hulu sau marile case de productie fac investitii atat de mari in a crea continut digital precum filme, seriale TV, documentare sau show-uri TV, iar Apple intentioneaza sa intre in randul lor chiar din anul 2016.

Desi nu s-a ajuns vreodata la discutii seriase privind cumpararea Time Warner, compania Apple este totusi interesata sa cumpere un trust media, CBS sau Comcast fiind posibile tinte ale celor din Cupertino, dar numai daca pretul de achizitie va fi suficient de bun.

Cu investitii de sute de milioane de dolari in continut digital, compania Apple se poate transforma in urmatorul Netflix deoarece are o baza de clienti foarte mare, iar acestia ar putea fi convinsi sa foloseasca un serviciu de streaming multimedia al Apple.

Toate aceste initiative ale Apple vin din imposibilitatea celor din Cupertino de a crea un abonament TV care sa fie distribuit prin intermediul Apple TV 4, compania incercand sa gaseasca alternative de a produce bani intr-o lume in care vanzarile de terminale iPhone sunt intr-o continua scadere.