Prima Pagina Apple Apple a discutat cumpararea HBO, va investi sute de milioane de dolari...

Apple a discutat cumpararea HBO, va investi sute de milioane de dolari in seriale TV

Vicepresedintele diviziei de internet si servicii online al Apple, Eddy Cue, a discutat anul trecut cu vicepresedintele Time Warner, care detine HBO sau CNN, despre o posibila achizitie avand in vedere plaunrile Apple de a crea seriale si show-uri TV originale.

Acele discutii n-au trecut deocamdata mai departe de cei doi vicepresedinti, asa ca exista sanse mici ca ele sa mai fie reluate, insa daca s-ar fi discutat achizitia la nivel de presedinte, atunci Apple ar fi trebuit sa cheltuie minim 60 de miliarde de dolari pentru companie.

Desi nu s-a decis o achizitie a Time Warner, compania Apple angajeaza totusi oameni cu experienta in crearea de show-uri sau seriale TV, cei din Cupertino avand intentia de a investi cateva sute de milioane de dolari anual pentru a crea acest tip de continut digital.

In momentul de fata doar companii precum Netflix, Hulu sau marile case de productie fac investitii atat de mari in a crea continut digital precum filme, seriale TV, documentare sau show-uri TV, iar Apple intentioneaza sa intre in randul lor chiar din anul 2016.

Desi nu s-a ajuns vreodata la discutii seriase privind cumpararea Time Warner, compania Apple este totusi interesata sa cumpere un trust media, CBS sau Comcast fiind posibile tinte ale celor din Cupertino, dar numai daca pretul de achizitie va fi suficient de bun.

Cu investitii de sute de milioane de dolari in continut digital, compania Apple se poate transforma in urmatorul Netflix deoarece are o baza de clienti foarte mare, iar acestia ar putea fi convinsi sa foloseasca un serviciu de streaming multimedia al Apple.

Toate aceste initiative ale Apple vin din imposibilitatea celor din Cupertino de a crea un abonament TV care sa fie distribuit prin intermediul Apple TV 4, compania incercand sa gaseasca alternative de a produce bani intr-o lume in care vanzarile de terminale iPhone sunt intr-o continua scadere.

 • sorin

  Pai Apple nu are disponibil 60 de miliarde ? Cu ce sa cumpere ?
  Dupa ce Jobs nu a reusit sa prosteasca marile case de productie sa-i dea continut mocca pt esuatul televizor Apple , acum se incearca cumpararea tot pe sume de nimic probabil .
  Producatorii de content se dovedesc o nuca prea tare pt Apple . Ar trebui sa renunte la visele spulberate ale lui Jobs .

 • Srb Srb

  Nu stiu cum pe cei de la Apple sunt mai putin capabili ca sorin…nu stiu cum de ce nu asculta de sorin

 • sorin

  Pai vezi si tu ce scrie in articol – cand le-au cerut aia 60 de miliarde , Apple a pus coada intre picioare si a plecat . Jobs a luat-o peste nas la fel la vremea lui , pt ca ii credea pe toti prosti sau se credea el prea destept . A esuat si impreuna cu el si televizorul Apple .Nu erai pe aici prin 2011-2012 cand toti cei ca tine se vedeau deja vorbind sau dand din maini la televizorul Apple care nu s-a materializat niciodata tocmai datorita ingamfarii lui Jobs.
  Nu au ce sa asculte de mine ca nu sunt consilier Apple .

 • Srb Srb

  totusi Jobs avea relatii cu disney/pixar dar pe vremea aia nu cred ca erau foarte decisi. Dar oricum sa ii duca pe aia mai putin capu fata de un roman…e ceva. Spune ceva despre Romania

 • Srb Srb

  Deci nu Tim Cook ar trebui sa fie unul din cei mai mari oameni ci SORIN al Romaniei !!

 • sorel

  Numai trolling pe aici …..