Care aplicatii consuma cel mai mult bateria iPhone sau iPad ?

Majoritatea energiei bateriei unui iPhone sau iPad este consumata in timpul folosirii aplicatiilor native sau terte disponibile in App Store si fie ca vorbim despre navigare pe internet, jocuri, editare de poze, sau orice altceva, aplicatiile pot genera consum diferit.

In afara aplicatiilor arhicunoscute ca facand consum de mare de energie, Facebook sau aplicatiile de navigare ghidata fiind printre ele, exista posibilitatea ca si alte aplicatii instalate in terminalele voastre sa genereze consum neasteptat de mare in utilizarea zilnica.

Daca doriti sa fiti mereu informati in legatura cu energia consumata de catre fiecare aplicatie in parte, ei bine in meniul Settings > Battery, Configurari > Baterie, aveti posibilitatea de a vedea care dintre aplicatiile voastre consuma cea mai mare parte a energiei din baterie.

iOS-ul logheaza tot ceea ce fac aplicatiile si ne spune in procente ce consum de baterie are fiecare aplicatie folosita de catre noi zilnic, sau in ultimele 7 zile ale saptamanii, inclusiv informatii privind consumul de energie facut cand aplicatia nu era deschisa in ecranul principal.

In baza acestor informatii puteti identifica aplicatii care nu ar trebui sa consume energie cand nu se afla in ecranul principal, deci practic nu sunt folosite si fie le puteti actualiza, daca au update-uri disponibile, fie puteti renunta la ele si le puteti inlocui cu altele.

aplicatii consum baterie

Dupa cum puteti vedea si in imaginea de mai sus, iOS-ul iti spune foarte clar ce aplicatii consuma energie in fundal desi nu ar trebui sa o faca, acele aplicatii avand o functionalitate nepotrivita care va fura minute sau ore de utilizare a telefoanelor fara sa stiti.

Avand in vedere ca iOS-ul este capabil sa afiseze informatii pentru utilizare zilnica si la 7 zile, puteti vedea ce efect au pe termen lung aplicatiile care consuma in mod nepotrivit resursele bateriei, asa ca puteti lua o decizie mai buna in ceea ce priveste renuntarea la ele.