Trucul care creste autonomia bateriei iPhone

Foarte multi dintre cei care detin un iPhone cauta un mod constant trucuri prin care sa creasca autonomia bateriei propriilor dispozitive, iar asta deoarece aplicatiile pe care le folosesc zilnic pot consuma foarte multa energie, uneori pentru lucruri de care ei chiar nu au nevoie.

Astazi va vorbesc despre un truc foarte simplu care va permite sa economisiti foarte multa energie a bateriei iPhone-ului vostru prin blocarea accesului anumitor aplicatii la localizarea prin GPS atunci cand nu folositi absolut deloc aplicatia si ea totusi face monitorizare.

Localizarea facuta de catre aplicatii foloseste nu doar GPS-ul, ci si conexiunea mobila sau o conexiune Wi-Fi, astfel ca in final vorbim despre un consum mare de energie pentru ceva ce poate nu aveti nevoie in momentul respectiv, sau in vreo dalta data.

O aplicatie precum Facebook, de exemplu, poate face localizare chiar si cand nu este folosita si deschisa in ecranul principal, iar in 99% din cazuri aceasta localizare consuma multa energie in mod inutil pentru ca datele colectate ajung la Facebook si nu ne sunt utile.

In aceasta situatie sunt foarte multe aplicatii, mai puntin cele de ghidare vocala pentru navigare prin GPS, iar pentru cele care cer acces la locatie cand nu ar trebui sa o aiba exista optiunea de a dezactiva accesul in momentul in care aplicatiile nu sunt folosite.

Pentru a le restrictiona accesul aplicatiilor la localizare cand nu sunt folosite in ecranul principal trebuie doar sa mergeti in Settings > Privacy > Location Services, Configurari > Intimitate > Servicii de localizare si sa localizati aplicatiile care au activata functia Always, Intotdeauna, si sa o dezactivati sau sa alegeti While in Use, La utilizarea aplicatiei.

Facand aceasta setare puteti prelungi destul de mult autonomia bateriei unui iPhone in functie de cat de des folositi zilnic aplicatiile care cer in mod normal acces la date de localizare desi practic noua nu ne folosesc in vreun fel.

 

14 COMENTARII

  1. Zaone, mai sunt probleme la deschiderea si închiderea aplicațiilor cu acel lag, mai rămânem pe 9.3.1 sau e ok 9.3.2?? Mulțumim