Apple dezvolta casti pentru iPhone care sunt statii de emisie – receptie

Companiei Apple i-a fost inregistrat recent un brevet de inventie pentru o noua pereche de casti dedicate terminalelor iPhone, ele putand functiona ca si statii de emisie – receptie, astfel ca utilizatorii ar putea comunica foarte usor intre ei.

Castile s-ar interconecta intre ele folosind tehnologia Wi-Fi sau Bluetooth, deci ar avea asemenea chip-uri integrate, comunicarea dintre utilizatori fiind foarte simpla din moment ce majoritatea perechilor de casti Apple vin cu microfon inclus pentru a face apeluri telefonice.

In functie de modul de interconectare dintre utilizatori, raza de actiune a acestor casti inteligente poate fi de pana la cativa metri sau de pana la cativa zeci de metri, multiple casti putand fi interconectate intre ele pentru ca mai multi utilizatori sa poata comunica rapid.

Apple descrie ca aceasta metoda de comunicare ar elimina necesitatea de a mai utiliza retele GSM standard pentru interconectarea utilizatorilor, solutia propusa de catre ea consumand mai putina energie si eliberand reteua pentru efectuarea de apeluri telefonice la nevoie.

A wireless communication device establishes voice communication between a supported user and a selected remote device supporting another user via a point-to-point wireless ad hoc network link. The device selects a particular remote device, establishes an ad hoc network link with the selected remote device, and communicates voice communication signals with the selected remote device.

Brevetul de inventie inregistrat companiei Apple a fost scris de catre un fost inginer al celor de la Sennheiser care intr-un moment dat a lucrat si in cadrul Apple, deci vorbim despre o persoana cu experienta necesara pentru a putea dezvolta tehnologii de acest gen.

Castile descrise de catre compania Apple in brevetul sau de inventie pot functiona printr-un port standard de 3.5mm, sau printr-un port Lightning, asa ca vorbim despre o tehnologie versatila care s-ar putea dovedi a fi extrem de utila in viitor pentru utilizatori.

casti emisie - receptie