Planul ingenios al Google de a convinge posesorii de iPhone sa treaca la Android

Google este o companie cu foarte multi oameni inteligenti, iar in momentul de fata ea pare sa profite de o strategie veche a Microsoft pentru a incerca sa convinga utilizatorii de iPhone sau iPad sa incerce platforma Android utilizata in atat de multe produse.

In anii ’90 Microsoft a lansat aplicatii pentru Mac care aratau si se comportau precum cele pentru Windows, iar Google aplica aceeasi strategie acum in iOS, lansand aplicatii care folosesc design-ul material al Android si incearca sa imite oarecum functionalitatea sa.

In 2015 si 2016 Google a actualizat majoritatea aplicatiilor sale din App Store cu design-ul material pe care l-a implementat in intreaga sa interfata pentru sistemul de operare Android, iar unii spun ca acest lucru este arogant, insa el este in acelasi timp si foarte ingenios.

Cei de la Google s-au gandit probabil ca oferind un preview al modului in care arata design-ul material al Android, ar putea gasi utilizatori carora sa le placa ceea ce vad si ei ar putea avea initiativa de a incerca un dispozitiv cu sistem de operare Android doar in baza design-ului interfetei de utilizator.

Participating on someone else’s operating system means you’re on their turf. Resisting the local conventions and importing design from a different operating system is as offensive as an American going to a far-off country and expecting everyone to speak English and accept U.S. cash.

Desigur ca Apple nu gandeste asa, iar singurele sale doua aplicatii pentru Android respecta toate indicatiile de design facute de catre cei de la Google, insa cei din Mountain View au o viziune diferita asupra lucruruilor, asa cum au si partenerii sai care folosesc Android.

E greu de spus cata lume poate fi convinsa de interfata unei aplicatii sa faca trecerea de la un sistem de operare la altul, insa cei de la Google incearca prin orice metode sa convinga posesorii de iPhone sau iPad sa-i foloseasca sistemul de operare.

22 COMENTARII

  1. Si o sa reuseasca incet si sigur. Nu datorita aplicatiilor sau a altor functii. Datorita ios-ului care este VARZA cu fiecare update.

  2. Vyc incerc sa inteleg ce spui tu acolo… IOS este varza? Iti spun eu ca este cel mai stabil si usor de manevrat sistem de operare existent in momentul de fata. Android a fost, este si va fi varza in continuare.

  3. Nici eu nu am nici o problema cu iOs-ul, vad oameni ca se tot plang.. De unde atata jale,nu vad, poate altii au probleme eu chiar nu am intampinat.

  4. Eu is cu iPhone 6S si ios 9.3 si nu am nicio problema-lag-safari..nimic..si e 9.3 care la multa lume cica a avut probleme..nu am avut niciun iPhone pana acum care sa aibe probleme

  5. Unii nu știu sa facă diferența … poate au avut doar iOS , stai sa vezi cum este androidul daca-ti mai trebuie 🙂 .Androidul este o sarmala care nu are predominant vre-un gust , un mare consumator de resurse ,de asta se blochează si da Crash .

  6. @Teodor folosesc iphone de la 2g si nici nu am de gand sa schimb in viitorul apropiat. Folosesc de o luna un telefon pt. Test call-uri de la Huawei P8. Nu am ce comenta de acel android. Functioneaza destul de fluid, nu are crash-uri , semnal mai bun fata de iphone 6s si bateria tine mult mai mult.

  7. Eu AM avut
    Tu AI avut
    El A avut
    Noi AM avut
    Voi A-ȚI avut
    Ei AU avut
    Identifică eroarea!

    La fel de bine ai putea pune virgulă în mijlocul cuvântului “agra,mat” sau orice alt semn de punctuație între literele oricărui cuvânt.

  8. nu prea cred ca ai dezinstalat ceva folosind Odin . cu Odin doar flash-uiesti un ROM . cred ca e cazul sa stai pe iPhone – treburile mai complexe te depasesc ca si pe toti colegii tai de iOS – iti prinzi urechile in tot ce nu e dat mura in gura .

  9. Eu am 6s plus iar pana la el am avut fiecare versiune de iphone iar in paralel am deținut si android . Nu prea văd diferențe între stabilitate ambele platforme merg bine de lag nu poate sa fie vorba la tel premium acum am un Lg G5 care merge ireproșabil