Noile SSD Samsung permit lansarea de Mac-uri mai subtiri

Astazi compania Samsung a lansat noile NVMe PCIe SSD care au dimensiuni de peste 4 ori mai mici decat cele ale unui SSD normal de 2.5 inch si cantaresc doar 1 gram, ati citit bine, aceste noi SSD-uri cu 512 GB spatiu de stocare cantersc doar 1 gram.

SSD-urile NVMe PCIe ale Samsung au dimensiunile de 20mm x 16 mm  x 1.5 mm si observati in imaginea de mai jos ca vorbim practic despre o componenta care are dimensiunea unui card microSD, insa are capacitate mai mare si ofera viteze cu mult, mult mai mari.

Produsul celor de la Samsung este creat folosind un proces de fabricatie de 20nm, insa remarcabile sunt dimensiunile foarte mici in care el poate fi realizat, coreenii fiind singurii care pot produce un asemenea SSD care sa poata fi utilizat in laptop-uri.

In ceea ce priveste performantele vorbim despre viteze de citire/scriere de 1500 MBs/900 MBs, deci mai bune decat cele pe care le ofera SSD-urile actuale folosite de catre Apple si multi alti producatori in propriile laptop-uri sau ultrabook-uri comercializate pe pietele globale.

Configuring the PM971-NVMe SSD in a single BGA package was enabled by combining 16 of Samsung’s 48-layer 256-gigabit (Gb) V-NAND flash chips, one 20-nanometer 4Gb LPDDR4 mobile DRAM chip and a high-performance Samsung controller. The new SSD is 20mm x 16mm x 1.5mm and weighs only about one gram (an American dime by comparison weighs 2.3 grams).

Practic Samsung a produs cel mai mic SSD din lume, el avand performante mai bune decat cele ale unui SSD normal PCIe, iar coreenii trebuie laudati pentru capacitatea de a inova in segmentul componentelor pentru calculatoare si laptop-uri.

Daca Apple ar implementa un NVMe PCIe SSD al Samsung in urmatoarele modele ale MacBook Air, MacBook sau MacBook Pro, ar putea reduce substantial dimensiunile produselor, componenta celor de la Samsung intrand astazi in productie in fabricile proprii.

Samsung NVMe PCIe SSD

NVMe PCIe SSD 1

10 COMENTARII

  1. Fantastic! Ăsta se numește “progres tehnologic”! Probabil că în viitor, computerele vor fi încastrate într-un display, fără să ocupe spațiul pe care îl ocupă astăzi într-un all-in-one PC.

  2. Lasă Viorele ca si Apple inovează,mută dungile de la 6/6S pe margine. Asta-i inovație nu ce a scos Samsung! Nici nu-ți poți închipui ce munca titanica a depus nenea Ive pt asta! ???

  3. nu cred ca tine de grosime…deja macbook e subtire iphone e deja subtire…poate cu spatiul obtinut pot oferi mai multa baterie sau cine stie ce tehnologii noi

  4. nu cred ca tine de grosime…deja macbook e subtire iphone e deja subtire…poate cu spatiul obtinut pot oferi mai multa baterie sau cine stie ce tehnologii noi!

  5. oricum nici acum nu ocupa mult all-in-one, daca te uiti la imac are putina burta in spate si atat, ideea e ca sa devina si mai subtire cum e la margini (5mm grosime) cred ca si placile video, main board, ventilatorul/ventilatoarele trebuie sa devina mai slim, dar
    totusi este desktop chiar daca imi place ca este mai subtire si mai usor ca vechile generatii,totusi , astea cred ca vor fi apreciata f mult in laptopuri unde pot folosi spatiul ala pt baterii, alte componente sau sa fie mai slim