Tastatura iPhone este un cosmar din care Apple nu ne poate trezi

Tastatura iPhone a evoluat putin de-a lungul anilor, iar separat de introducerea unor butoane si a multor caractere emoji, compania Apple nu a rezolvat problema care genereaza cea mai multa frustrare in randul utilizatorilor de iDevice-uri din lumea intreaga.

Fie ca folositi sistemul de corectare automata a textelor scrise, sau ati decis sa il dezactivati, tastatura iPhone are o problema majora cu interpretarea unora dintre atingerile facute pe butoanele sale virtuale, compania Apple fiind constienta de ea, dar incapabila sa o rezolve.

Daca folositi un iPhone de foarte multa vreme, atunci cu siguranta ati apasat butonul unei litere a tastaturii virtuale, insa iPhone-ul a introdus o litera diferita deoarece a interpretat atingerea ca fiind facuta deasupra, dedesubtul, in dreapta sau in stanga butonului apasat de voi.

Din pacate in diverse versiuni ale iOS problema se manifesta mai rar sau mai des, compania Apple incercand prin schimbari ale iOS sa convinga tastatura sa nu mai interpreteze gresit apasarile facute de catre noi, insa din pacate problema este una prea complexa pentru a fi rezolvata.

Solutia simpla a celor de la Apple a fost de a permite utilizarea de tastaturi terte, care desigur ca au aceeasi problema pentru ca totul are legatura cu modul in care interpreteaza iOS si ecranul atingerile, deci simpla inlocuire a tastaturii native cu una terta, nu garanteaza rezolvarea problemei.

Folosind tastatura nativa a iPhone zilnic, fara o frecventa foarte mare, intampin destul de des problema, iar singura solutie de a reduce nevoia de a corecta cuvintele este folosirea sistemului de corectare automata a cuvintelor, acesta fiind foarte util in multe situatii.

Din pacate, modul in care a fost gandita tastatura iPhone face aproape imposibila rezolvarea problemei cu apasarea corecta a butoanelor si introducerea de texte, asa ca Apple nu va mai avea ce sa faca in viitor pentru a ne imbunatati experienta de scriere de pe iDevice-uri.