Apple va vinde obligatiuni de 1 miliard de dolari in Taiwan

Compania Apple si-a anuntat intentia de a initia o noua sesiune de vanzare de obligatiuni, Taiwan fiind tara aleasa pentru aceasta actiune financiara, cei din Cupertino dorind sa stranga fonduri in valoare de 1 miliard de dolari de la investitori taiwanezi si nu numai.

Apple va vinde obligatiuni pe 30 de ani pentru cei interesati, iar in Taiwan fondurile de investitii sunt interesate sa faca asemenea investitii in companii cu renume care nu au vreun risc de a da faliment in perioada pentru care sunt valabile obligatiunile.

Cei de la Apple nu sunt la prima actiune de acest gen, insa aceasta este prima din Taiwan, o tara in care isi au sediul foarte multi dintre partenerii sai, dar in care exista si foarte multi fani ai produselor sale, deci exista sanse mari ca actiunea sa aiba succes foarte mare.

Desi compania Apple are o rezerva monetara de peste 200 de miliarde de dolari, ea initiaza actiuni de acest gen pentru a genera lichiditati, mai ales intr-o zona in care probabil investeste masiv in cercetare si dezvoltare, sau in alte proiecte importante.

Apple Inc for the first time is planning to issue bonds in Taiwan, home to its supply chain, with the goal of raising $1 billion in funds, sources familiar with the matter told Reuters Wednesday. The U.S. dollar bonds will have a tenor of 30 years, according to the sources, who spoke on condition of anonymity.