iPhone este infectat cu virusi care pot distruge bateria

iPhone infectat cu virusi si alte metode de a pacali oamenii sa plateasca bani pentur probleme care nu exista.

Mesajul iPhone este infectat cu virusi care pot distruge bateria poate starni un fior pe sira spinarii multor utilizatori de iDevice-uri care nu stiu prea multe despre iOS si securitatea sa, mesajul fiind totusi intalnit din ce in ce mai des pe internet.

In acest articol va voi vorbi despre cateva metode de a pacali utilizatorii iOS peste care am dat in timp ce incercam cateva stream-uri video live pentru Euro 2016, insa metodele nu sunt nici pe departe noi, ele existand pe internet de foarte mult timp.

In esenta, vorbim despre reclame publicitare malitioase care prin redirectionari incearca sa pacaleasca utilizatorii ca terminalele lor iPhone sunt virusate si ca este necesara instalarea unor aplicatii, sau plata unor bani, pentru a le curata de fisierele infectate.

Toate aceste mesaje sunt mincinoase si nu ar trebui crezute pentru ca nu exista in momentul de fata malware sau virusi raspanditi la scara larga care va pot infecta iPhone-ul pentru a va distruge bateria sau a face alte minunatii descrise prin mesajele pe care le intalniti.

virus iPhone malware 1
alerta care impune actualizarea iOS

In imaginea de mai sus puteti vedea un mesaj de alerta care ne spune ca al nostru smartphone are o versiune veche a sistemului de operare si ca ea trebuie actualizata, apasarea butonului OK ducandu-ne initial spre un website care ne recomanda sa descarcam aplicatia Battery Doctor, iar mai apoi spre trimiterea unui SMS cu numar scurt.

sms descarcare aplicatie Battery Doctor1
SMS deschis automat pe iPhone cu mesaj pentru numarul 1442

Cea mai neobisnuita metoda de a pacali utilizatorii de iPhone este deschiderea automata a aplicatiei mesaje cu un mesaj preintrodus care ar trebui trimis la numarul 1442 pentru a creste productivitatea unui iPhone.

O manipulare de acest gen a iOS este posibila prin sistemul intern de link-uri al iOS, iar orice website poate aplica o tactica similara pentru a va recomanda sa trimiteti SMS-uri la orice numar, dar eu va spun sa nu o faceti.

virus iPhone malware 31
Apple iPhone este infectat cu virusi care pot distrube bateria. Sistemul a detectat 4 virusi care pot cauza distrugeti serioase bateriei dvs. si trebuie sa fie distrusi imediat. Daca inchideti aplicatia, veti avea de suferit toate riscurie.

Apple iPhone este infectat cu virusi care pot distruge bateria. Hai nu serios ? Sa-ti pice serverul cu reclame malitioase daca nu-i asa? Pare greu de crezut, dar unii oameni care nu vor sa sufere riscurile si ajung sa trimita SMS-uri la numere necunoscute si gasesc diverse cheltuieli prin factura.

virus iPhone malware 6
Telefonul tau Apple iPhone este infectat grav cu 4 virusi proveniti de pe siteuri infectate! Urmeaza instructiunile pentru a elimina imediat virusul.

Telefonul tau Apple iPhone este infectat grav cu 4 virusi proveniti de pe siteuri infectate! S-o crezi tu! Eu am antivirus! Alerta este la fel de stupida, insa rezultatul final este acelasi cu aplicatia Battery Doctor si SMS-ul buclucas.

virus iPhone malware 51
url malitios SMS iPhone

Acum daca doreati sa vedeti cum arata un url al unei reclame malitioase, ei bine in imaginea de mai sus il puteti vedea, el fiind extrem de simplu si deschizand aplicatia Mesaje cu textul si numarul de telefon predefinit de catre persoana care a creat reclama.

Cum va puteti proteja ? In principal ignorand mesajele de acest gen si inchizandu-le imediat dupa ce se deschid, pentru ca este foarte greu sa le evitati, mai ales daca mai accesati website-uri necunoscute prin intermediul Google.

Important de retinut este ca iPhone nu se viruseaza si virusii nu te anunta cand esti virusat. Exista malware pentru iPhone, insa trebuie sa il instalezi tu manual in 99% din cazuri, deci singur are sanse foarte mici spre nule sa se instaleze singur si e putin probabil sa te mai si anunte ca ai o problema.

21 COMENTARII

  1. La android se instaleaza singur virusul … dupa care instaleaza singur alte aplicatii pana umple memoria telefonului si il restarteaza din 10 in 10minute pana nu mai poate fi folosit… virusul nu dispare nici dupa restartare din fabrica, La iphone nu am intampinat virusi sau reclame de nici un fel

  2. Da, am primit si eu astfel de mesaje. Nu le am crezut,le am inchis si nu s a intamplat nimic. Un articol f util pt cei neavertizati si nu numai!

  3. Da am observat si eu ca la android cere chiar instalarea unei aplicatii. Toate site-urile de filme online au bazaconii din astea ..

  4. LOL- la Android se instaleaza singur si la iOS nu exista ! Acum ti-a spus zaone ca exista si pt iPhone . Si nu se instaleaza singur pe nici un sistem de operare daca nu accepti TU !

  5. Am dat la întâmplare Captain America-Civil War(cu cât mai nou filmul cu atat mai bine)online subtitrat pe google si la prima pagina sa dau sa văd filmul m-am si pricopsit “grav” de 7 viruși! ???

  6. Fără acordul tău nu se poate instala nimic singur. Că tu nu știi cum să răspunzi la astfel de amenințări, este altă poveste. Se poate instala Crystal, care este un AddBlock și nu te mai deranjează nimeni.

  7. Lol?? ,ai spus totul ca o poveste ,si pe android apare un mesaj când intri pe anumite site-uri, îți spune că trebuie să dai update la soft si te redirecționează către o aplicație…virușii nu pot să instaleze aplicații fără acordul tău decât dacă obține drepturi de administrator(pe care tot tu le dai) ,numai un om bătut în cap ar face asta…exista adblock ,îl poți folosi.