Samsung Galaxy Note 7 cu iris scanner a fost dezvaluit

Samsung Galaxy Note 7 cu iris scanner va fi lansat in august de catre compania Samsung, existenta acestei componente fiind confirmata de Android.

Samsung Galaxy Note 7 cu iris scanner a fost dezvaluit multumita unei magini preluate din programul Samsung Galaxy Beta, ea aratand lumii intregi ca in Android-ul pentru terminalele Galaxy exista optiunea de a scana retina pentru a securiza dispozitivele, separat de amprenta.

S-a speculat ca Samsung Galaxy Note 7 va avea iris scanner, iar cum avem si prima dovada concludenta a faptului ca Samsung ar testa o asemenea componenta pentru terminalul sau, ea putand oferi o cutotul alta experienta pentru a folosi un smartphone si a securiza datele.

In meniul de mai jos puteti vedea meniul cu setarile de Initimitate, Privacy, al Android pentru smartphone-urile Galaxy, optiunea de a folosi un iris scanner fiind listate ultima intre cele trei disponibile pentru alegere, astfel ca utilizatorul nu va fi limitat doar la ea.

In baza a ceea ce se poate specula acum, Samsung Galaxy Note 7 cu iris scanner va permite scanarea irisului ochiului unui utilizator pentru a identifica un model unic in baza caruia sa se poata face deblocarea dispozitivului, sau a altor aplicatii, ori date din terminale.

 

Pana in prezent doar diverse concepte au propus ideea lansarii unui Samsung Galaxy Note 7 cu iris scanner, insa iata ca Samsung ar intentiona sa transforme in realitate ceea ce pana mai ieri parea doar un vis al unor fani care au asteptari prea mari de la un smartphone.

Samsung Galaxy Note 7 iris scanner

Separat de imaginea de mai sus, in India au fost descoperite 200 de scannere pentru iris care au fost livrate pentru Samsung, cel mai probabil pentru a fi folosite in unitati de test ale Samsung Galaxy Note 7, deci implementarea pare destul de clara.

Lansarea unui smartphone cu iris scanner pare scoasa direct dintr-un film sau o carte SF, mai ales ca asemenea sisteme biometrice sunt in general folosite pentru a restrictiona accesul in camere sau zone in care sunt ascunse secrete extrem de importante, smartphone-urile avand sanse mici de contine asa ceva.

Daca in august se va lansa un Samsung Galaxy Note 7 cu iris scanner, atunci este usor de presupus ca alti producatori de terminale Android vor urma exemplul coreenilor si vor incerca sa ofere o functionalitate similara pentru proprii utilizatori in 2017.

Cele mai recente zvonuri ne spun ca Samsung Galaxy Note 7 va avea un ecran Super AMOLED de 5.8 inch cu rezolutie 1440p, un chip Snapdragon 823 su procesor quad-core, 6 GB RAM, o camera de 12 megapixeli si minim 64 GB spatiu de stocare pentru utilizatori.

Despre pretul Samsung Galaxy Note 7 nu se stie deocamdata nimic, insa este posibil ca el sa coste minim 650 – 750 de euro in momentul aparitiei pe piata, aproape de pretul iPhone 6S Plus.